Megalomanie şi neghiobii pe banii noştri

Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Parcul Industrial, Pânzarul Moldovenesc, tunelul pe sub Dunăre, Plaja „Dunărea”, Cartierul „Dimitrie Cantemir”, „unda verde”, pontonul pentru ambarcaţiuni, uriaşa trăsură pentru fanfară au fost tot atâtea proiecte glorioase de care s-a ales praful. Praful de banii noştri.

Parcul Industrial n-a produs, în toată existenţa lui, un leu chior, dar a înghiţit bani fără număr. Degeaba. Acum se alege praful de toată investiţia, în frunte cu imensul pavilion căruia i-a zburat acoperişul acum doi ani. Cartierul „Cantermir” a fost, la vremea lui, un proiect rezidenţial de anvergură. Acum e doar un ghetou, la răscruce de vânturi. Plaja „Dunărea” a fost lăsată în paragină până în pragul colapsului, iar după păcăleala concesionării ei, se vor cheltui bani grei pentru a fi salvată de la distrugere. Tunelul pe sub Dunăre zace prin documentaţii plătite tot din banii noştri! Pentru celebrul ponton de pe Dunăre a venit la Galaţi însăşi Elena Udrea, la vremea aceea şefă peste ministerul care a finanţat construcţia lui, din bani publici. Acum pontonul e jumătate distrus, iar restul, de nefolosit. „Unda verde” s-a pierdut prin pădurea de semafoare care clipesc galben intermitent şi inutil. Dar tot pe banii noştri!

Fireşte, pe lângă sumele cheltuite pentru grandioasele proiecte nominalizate până acum, Pânzarul Moldovenesc înseamnă doar un modest milion de lei. Poate cheltuiala a fost mai mică, dar valoarea simbolică o depăşeşte! Când l-am văzut în dana şantierului naval, ca o copaie putredă, mi s-a strâns inima de jale. Şi-am râs amar când am citit ieri comentariul unui gălăţean cu ce s-ar mai putea face cu fosta navă ştefaniană: o înmormântare vikingă. Adică să-l lansăm pe Dunăre şi să-i dăm foc…

Pe lângă tragedia Pânzarului, trăsura uriaşă, care ar fi trebuit să fie scenă mobilă pentru fanfara Centrului Cultural, dar nu i s-au găsit cai pe măsură, pare o glumă bună. Tot pe banii noştri!

Dar las râsul la o parte şi mă întreb cu furie: răspunde cineva pentru toate astea? Pentru Pânzarul Moldovenesc, pus pe tavă unei asociaţii fantomă? Pentru Parcul Industrial concesionat unei firme fantomă? Pentru ponton, pentru tunel, pentru semafoarele inutile, pentru trăsura ridicolă, pentru speranţele risipite în proiecte megalomanice? Pentru banii azvârliţi pe fereastră, pentru neghiobiile comise cu bună ştiinţă răspunde, totuşi, cineva?

Citit 1765 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2019 19:04

Mai multe din această categorie:

9 comentarii

 • Marți, 09 Aprilie 2019 19:12
  86.125.62.***
  Dacă sediul Zonei Metropolitane se face în Cantemir, nu va mai fi "ghetou".
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 09 Aprilie 2019 16:50
  86.124.202.***
  Nu toate proiectele au fost pacatoase. In Cantemir stau deja cateva familii si era de viitor proiectul dar au venit altii la putere si NU AU VRUT continuitate la fel si cu tunelul care era un plus in zona care NU SA VRUT continuat,
  6
  2
  Raportează
 • postat de Florin
  Marți, 09 Aprilie 2019 10:58
  109.166.133.***
  Faptul ca randurile scrise de dvs sunt si o confirmare a gandurilor multora dintre noi inseamna ca nu ne-am tampit cu totii de-a binelea.Faptul ca VL a permis asemenea articol inseamna ca acel,,LIBERA" nu este doar o sintagma folosita cu avant revolutionar de dupa anii 90.Sunt alaturi de toata redactia! Felicitari!
  0
  18
  Raportează
 • postat de Remus
  Marți, 09 Aprilie 2019 10:09
  82.137.12.***
  TOT ce este prezentat în articol este adevărat dar reprezintă 1% din ce au făcut Băieții DEȘTEPȚI care au venit la Putere și mai ales la FURAT in Galați După DERANJUL DIN DECEMBRIE 89 au DĂRÂMAT 28 de FABRICI care erau făcute Tot Din Banii Oamenilor Care MUNCEAU și Plăteau IMPOZITE Am ajuns aproape de Feudalism că DEZVOLTARE Dacă ne fentează și cu Combinatul siderurgic vom fi că după Primul RĂZBOI Mondial Dar este bine că Mergem cu pași repezi spre Democrația Liberală Fără Limite/// Care SCAPĂ , Scapă CARE NU CRAPĂ
  1
  14
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 09 Aprilie 2019 09:47
  194.105.20.***
  Atat timp cat electoratul NU sanctioneaza pe cei deja alesi, cine vreti sa raspunda pentru GOGORITE si FURACIUNI ? De ce credeti ca le este crunt de frica de numirea unui procuror european venit din rominia ?!!! Adica cineva care chiar cunoaste toate gainariile autohtone !!!
  3
  13
  Raportează
 • postat de Gheorghe Ciobanu
  Marți, 09 Aprilie 2019 08:25
  79.114.160.***
  Gălățenii au parte de ceea ce au votat.
  La fel ca majoritatea celor care au mers la vot în 2016. Așadar, nu mai are rost să ne lamentăm.
  Și, ca o ironie, deși trăiesc în frig și în mizerie, majoritatea gălățenilor tot pe hoții ăștia vor pune ștampila.
  2
  13
  Raportează
 • postat de Vlad T.I.
  Marți, 09 Aprilie 2019 07:26
  89.121.200.***
  Asa e. Desi avem un oras sarac, care nu-si permite autobuze sau o strada principala decent asfaltata (Brailei, Cosbuc) asta nu ne impiedica sa cheltuim banii aiurea.

  Lista poate continua: milioanele de euro bagate in Muzeul de Arta Moderna din parcul Rizer, trotuarele din Centru si Mazepa cu lumini si copaci fara rost...
  2
  14
  Raportează
 • postat de cTurist
  Marți, 09 Aprilie 2019 06:11
  5.13.217.***
  Cand toti se lafaie pe banii nostri si pusi pe posturi cheie in administratie un fel de cumetrie intre ei nu o sa iasa nimic bun din aceste afaceri devenite paguboase , Ne-am laudat mereu pe nimic concret , doar gargara de doi lei inainte alegeri fie ele parlamentare etc.
  0
  36
  Raportează
 • postat de Prâslea cel naiv
  Marți, 09 Aprilie 2019 02:25
  188.24.220.***
  Incercati sa obtineti niste puncte de vedere de la consiliul local/judetean ,primarie si asa-zisul centru cultural care mai mult latra decat musca si atunci veti vedea ce "caterinca" e pe capul lor.Atat timp cat toti se dau viteji cu asa zisele lor "proiecte" pentru Galati,de nici fondurile UE nu mai fac fata,nu vom avea nimic concret in orasul Galati.Stim doar sa ne batem joc de istoria noastra,de simbolurile ce ne definesc orasul si toti par preocupati.Atat timp cat hotii acopera alti hoti,nimeni nu va fi raspunzator pentru marsaviile astea ieftine dar care ne costa mult,pe noi ca cetateni.De aia va si intreb:"Unde mai e Pucheanu' ?" Cine se mai "ocupa" de oras? Pana si cainii cu colacii in coada striga,pardon, latra in gura mare ca e poluare,dezastru si vai de mama noastra in Galati.Asteaptam Invierea ,sa se mai miste ceva sau mai bine vorbim cu Noe? Oricum,noi ,cetatenii, ne vom intreba mereu,iar alesii ne vor sfida cum au invatat si au fost instruti.
  1
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.