Din groapă-n groapă, spre victoria finală

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
2 comentarii

Greu cu modernizarea la deal, aș spune. Și mai ales cu furnizorii de utilități care sunt monopol și nu recunosc ce bube au în cap și cu lucrările de tot felul neduse până la capăt.

La ieșirea din oraș spre Tecuci, în capătul străzii Brăilei, nici acum traficul nu a revenit la normal, deși a fost remediată tasarea recent apărută. Mai este nevoie de timp până se va finaliza asfaltarea străzii la ieșirea din oraș, iar intersecția foarte aglomerată va fi redesenată cum trebuie. Ni s-a promis finalizarea asfaltării în primăvara, dar primăvara asta, vorba poetului, nu-i decât o copie, nu vine la pachet cu numărul necesar de grade în termometre. Pe Basarabiei, modernizată și iar modernizată, o altă tasare le-a pus pofta în cui doritorilor de plimbare cu tramvaiul. Și iată cum strada, care este desfundată și în lucru de o bună bucată de vreme, își prelungește agonia și pe alt segment. Și nici măcar nu avem garanții că, odată terminate lucrările pe tronsoanele respective, artera nu va ceda altundeva. Pe lângă asta, lucrurile, și atunci când se fac, se fac anapoda. Acasă, dacă vrei să schimbi gresia și faianța din baie, rezolvi întâi țevăria, să nu ai surprize de genul spart gresia porțelanată italiană nou-nouță, nu? La bucătărie, verifici întâi țeava de gaze, pe urmă te apuci să pui faianță pe lângă ea. Așa e firesc, natural, gospodărește. Diferența e că, acasă, toate țevile îți aparțin. În oraș, lucrurile sunt mult mai alambicate. Țevile pot fi ale Apă Canal, ale Distrigaz sau ale Apaterm, pe când străzile și trotuarele sunt ale Primăriei. Și apar aberații de genul stradă proaspăt asfaltată, spartă ca să își tragă apă sau gaze Gigel. Care Gigel, când se lucra la stradă, nu a avut chef sau bani să se branșeze. Furnizorul are obligația să-l branșeze contra cost pe Gigel, dar și să aducă strada la starea anterioară, dacă o sparge. Ei, asta nu se prea întâmplă, peste tot vezi petece din alt material, gen ciment acolo unde trebuia să fie asfalt sau asfalt unde era ciment, denivelări numai bune de făcut luxații. Lucrările nici nu se semnalizează, noaptea poți să-ți rupi gâtul călcând în gropi mai mici sau mai mari. Vezi una mică, recentă, de pe strada Brașov, din Micro 17, sau, în același cartier, o lucrare mai mare, care practic a ciuntit de luni de zile trotuarul și așa minuscul al străzii Oltului, fiindcă s-a tras o țeavă și s-au făcut racorduri la blocuri, dar trotuarul este și acum inegal, plin de denivelări și gropi neaduse la nivel. O fi tot vremea de vină?

Citit 1014 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:06

2 comentarii

 • postat de Galatean Marți, 16 Aprilie 2019 14:08 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  5

  Este treaba primariei sa urmareasca lucrarile de constructii, canalizare,de intretinere a instalatiilor aflate pe domeniul public, mai ales ca unele sunt cu autorizatie legala data de primarie!

  Faptul ca diverse firme lasa in urma interventiilor la propriile lucrari, gropi in carosabil, sau alte alte neajunsuri care schimba functionalitatea locatiilor, tine de o disciplina pe care primaria ar fi trebuit s-o implementeze tuturor in baza unor dispozitii care sa fie baza legala unei sanctionari drastce pentru nesimtiti care isi fac de cap pe domeniul public!

  Ori, compartimentele din primarie, in special serviciul reparatii strazi, nu ies pe teren, sau mai grav, incuscrirea, cumatria si coruptia,dominanta in primaria Galati, ii impiedica sa-si faca treaba pentru care sunt platiti cu salarii grase din taxele si impizitele galatenilor!

  Pai cum Leana, functionar public in primamarie cu atributii de control, sa amendeze pe Gigel, cumatru, nasu si prietenul la chiolhanauri?!!!

  Marlanii sa latre ca-i doare in trei litere!

  Si in acest caz toate aceste mizerii sunt suportate de cetateni obligati sa-si rupa picioarele prin gropi, balti si gunoaie!

  Dar vinovatul principal sunt primarul si vice primarii care au alte preocupari de partid si sociale, precum sarbatoarea scrumbiei si chiolhanauri pe banii contribuabililor!

  Oare banii pe aceste spectacole de zeci de mii de euro nu puteau fi dirijati la terminarea constructie pietei din micro 17?!

  Ce zici domnule primar?

  Raportează
 • postat de Victor Marți, 16 Aprilie 2019 10:20 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  14

  Marfa.
  In Tiglina I de-a lungul strazii Regimentul 11 Siret, dupa terminarea lucrarilor de tras fibra optica in subteran, trotuarele stau si acum neasfaltate.
  City Managerul are idee ce se intampla?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.