Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

Marţi, 30 aprilie, orele prânzului, Galaţiul pare încremenit, mai mult ca de obicei. Sunt destule momente în care străzi precum Domnească sau Bălcescu sunt pustii, fără nicio maşină care să treacă. Pe Brăilei, arteră oricum mult mai circulată decât cele două, maşinile sunt mai multe, dar şi şoferii parcă sunt mai calmi, mai răbdători. Nu mai sunt cozile „alea” la semafoare, claxoanele nu mai răsună strident în chiar miimea de secundă în care se face verde. Oamenii de pe stradă, foarte puţini şi ei, mult mai puţini decât într-o zi normală de lucru. E a treia zi de Paşte şi asta explică multe. Vremea e frumoasă, furtunile şi ploile nu au apărut decât izolat. Normal, gălăţenii au profitat şi au plecat, mulţi dintre ei, la iarbă verde, la munte, la mare. Mulţi şi-au luat şi maşinile astfel că, de multe ori, când vezi o mulţime de parcări aproape goale, parcă îţi vine să te întrebi cum de parcările din oraşul ăsta nu sunt suficiente. Din păcate, chiar nu sunt suficiente, ne vom convinge din nou, imediat cum se termină minivacanţa. Şi apropo de minivacanţă, când vezi oraşul aproape pustiu, îţi vine să crezi că suntem aproape toţi bugetari şi că profităm de zilele libere date de guvern. Transurbul, onor societatea de transport public în comun, chiar pare convins că în Galaţi toţi sunt bugetari şi că, dacă e minivacanţă de Paşti şi de 1 Mai, atunci nimeni nu mai merge cu autobuzul sau cu troleul. Altfel nu se poate explica faptul că cei de la Transurb şi-au „tras” cea mai lungă vacanţă de Paşti, de pe 26 aprilie până pe 5 mai: zece zile în care toate „tărăboanţele” Transurb (să ne scuze... troleibuzele cele noi) circulă după program de weekend şi de sărbători legale. Iar dacă în programul normal de circulaţie aştepţi de multe ori în staţii de ţi se lungesc urechile, atunci în programul de weekend îţi cam vine să urli la stele, la soare şi la ce-o mai zbura pe cer.

Ce bine ar fi dacă Transurb ar profita de această vacanţă prelungită pe care şi-a oferit-o şi ar încerca să mai rezolve din nenumăratele probleme cu care se confruntă mijloacele sale de transport. Din păcate însă, problemele celor de acolo sunt aşa de multe şi de mari, încât le-ar trebui o pauză de vreo câţiva ani ca să aducă aducă lucrurile la liman. Încă nu s-a inventat un Paşte aşa de lung!

Citit 2300 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2019 16:31

1 comentariu

  • postat de Tanara fana pesede de 81 ani Miercuri, 01 Mai 2019 05:16 89.137.224.*** Link la comentariu
    1
    9

    Cam suntem un oras de bugetari, in proportie de 80-90 la suta, toate fabricile (Textila, Mehid, Elicea etc) s-au inchis, iar Combinatul si Santierul naval mai au cate 2-3 oameni, dar cu o floare nu faci primavara. Sub conducerea inteleapta a pesede din ultimii 30 de ani probabil ca vom deveni o colonie trista si sinistra de pensionari, in urmatorul deceniu.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.