Cine nu ne apără să plece!

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
5 comentarii

E cumplit să fii părinte în România ultimelor săptămâni. Frica aceea atavică, de care credeam că am scăpat după căderea regimului Ceauşescu, revine aproape furios în prim planul vieţilor noastre. Ne este frică să mai ieşim pe stradă seara, din cauza infractorilor reveniţi în număr prea mare pe străzi, graţie de-acum celebrului recurs compensatoriu, ne este frică să ne lăsăm copiii să interacţioneze firesc între ei sau mai ales cu adulţi, fiindcă aceştia pot fi monştri, psihopaţi, sadici etc. Cel mai trist este însă că oamenii îşi pierd aproape complet încrederea în abilităţile şi dorinţa forţelor de ordine de a-i proteja. Şi cine poate să îi blameze?

Gălăţenii cer acum demiterea celor doi agenţi de poliţie care, cel puţin aparent, au ignorat-o pe fata de 15 ani, aflată sub protecţia statului, care mergea pe stradă cu sângele şiroindu-i pe picioare. Şi dacă, de obicei, opiniile exprimate online nu prea coincideau cu cele din offline, de data aceasta, părerea oamenilor este, dacă nu unanimă, atunci zdrobitor majoritară: cei doi poliţişti trebuie să plătească pentru lipsa lor de implicare, până la urmă, pentru lipsa de umanism. Să presupunem că nu exista niciun protocol specific situaţiei date, dar tu, ca om, chiar nu poţi lua decizia să duci o copilă la spital cu maşina, să îi acorzi un prim ajutor sau pur şi simplu să stai lângă ea, în timp ce colegul cheamă ambulanţa? S-a bătut monedă pe faptul că doamna agent era angajată din surse externe, adică din civilie, fără să fi făcut şcoală de poliţie înainte. Sincer, cred că e mai puţin relevant, în acest context. Până la urmă, ce şcoală îţi trebuie ca să fii om?

Nici nu mai contează că fata era de la centrul de plasament, că probabil acest fapt era oarecum deductibil din felul în care arăta sau era îmbrăcată. Indiferent despre cine ar fi fost vorba, agenţii de poliţie aveau întâi datoria să o protejeze şi să o sprijine, pe urmă să facă investigaţii referitoare la provenienţa ei, dacă fusese sau nu vorba despre un viol etc.

Se va rezolva ceva odată cu eventuala scoatere a celor doi din poliţie? Probabil că nu, dar poate e bun acest caz măcar drept exemplu pentru ceilalţi. Să înţeleagă, odată pentru totdeauna, că indiferenţa şi lipsa de implicare se plătesc.

Pentru moment, singura consecinţă palpabilă în acest caz pare să fie demisia directorului adjunct al DGASPC, Ciprian Groza, cerută de preşedintele Consiliului Judeţean. Poate că aceasta le serveşte drept semnal şi domnilor de prin Poliţie. Nu de alta, dar vocea străzii e clară. Cine nu ne apără să plece! De la agent, până la ministru.

Citit 1505 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 16:22

5 comentarii

 • postat de Magda Miercuri, 07 August 2019 22:59 86.124.203.*** Link la comentariu
  0
  0

  Oare politicienii galateni nu simt ca tara este in FALIMENT ?

  Eu cred ca psd nu are dupa 30 de ani ce sa mai dovedeasca la Galati in special si in tara asta, in general.

  Au VANDUT apoape TOT, au contractat in avantajul lor si al coruptilor asociati ce era "de stat" si isi taie craca de sub picioare (si toate padurile) secand tara de resurse, daca se tin disperati de scaunele jerpelite ale puterii, cu incompetenta.
  Pile, cunostinte si relatii sunt aerul lor.

  Mai vreti sa tinem tara pe roti ? Mai vreti sa vina o locomotiva performanta sa o traga ?

  Mergeti in ultimul VAGON si nu blocati rotile.

  Raportează
 • postat de DESPERADO Miercuri, 07 August 2019 12:02 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  2

  Dar de ce şi-a dat demisia doar directorul adjunct al DGASPC, Ciprian Groaza, şi nu şi directorul general? Era în concediu sau îi era frică şi l-a pus pe adjunct la înaintare?
  După părerea mea, toţi directorii de instituţii numiţi POLITIC ar trebui să-şi dea demisia URGENT! Să vedem câţi sunt de onoare şi vor face asta acum în semn de solidaritate şi înţelegere a situaţiei din România... Când au fost numiţi în funcţii publice toţi erau "cocoşi", dar la îmbunătăţirea activităţilor şi eficienţă erau "zero barat"!
  Cred că a venit vremea să se facă ORDINE în ţara asta!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 07 August 2019 09:37 79.116.101.*** Link la comentariu
  1
  3

  Acesta este amprenta acestui popor - stat autodestructiv in genere!
  Daca nu era de la un centrau de plasament, poate s-ar fi implicat... sau dintr-o familie influenta... cand aud cuvantul asta parca e afluent cu un canal... si nu D! Poporul asta nu se va mai incecat de prostie... pasivitate... indiferenta!
  Cei ce au creier sau s-au updatat... au parasit demult corabia... coreland inaginea din afara cu ce este in interior!

  Time is not important, only LIFE - The Fifth Element

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 07 August 2019 09:17 109.166.137.*** Link la comentariu
  1
  8

  Ce frica era pe vremea lui Ceausescu? Eu nu am auzit de asemenea cazuri si am prins suficient din perioada comunista. Erau alte probleme atunci, nu crime morbide de frecventa atat de mare cum se intampla in perioada actuala. Militieni sau nu, isi faceau treaba, erau de temut. "Sectoristul" alias "politistul de proximitate de acum" stia tot ce se intampla in zona sa de raspundere. Daca nu ar fi stiut platea serios. Ce traim noi azi nu e libertate, e intuneric, un intuneric profund care ne va dezumaniza si nimici.

  Raportează
 • postat de florin Miercuri, 07 August 2019 08:30 213.233.101.*** Link la comentariu
  2
  6

  Acesta ESTE REZULTATUL DEZASTRUOS AL ASA ZISELOR REFORME DIN ULTIMII 30 DE ANI!!!!!!SIGURANTA NU ,SANATATE NU,INVATAMINT NU ARMATA NU,JUSTITIE NU!!!Sau marit salarii in aceste domenii,se dau pensii speciale dar rezultTELE SUNT NULE!O frecam ce asa zisele reforme de 30 de ani dar ca stat suntem ZERO BARAT!!!!!!!Cauza?Politizarea absoluta in toate domeniile!Politicul romanesc duce ca toate structurile statale sa fie falimentare!!!!!Din pacate aceasta este structura statului care s-a dorit!!!!!Un stat slab,cu cetateni needucati,fricosi care sa prefere sa fuga din tara de cit sa lupte pentru drepturile lor!!!!!!!!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.