Şobolanii din Cutia Pandorei

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
4 comentarii

Doi copii şi un adult au murit la Timişoara, 30 de persoane, dintre care 19 copii, sunt spitalizate, iar întregul bloc de 200 de apartamente a fost evacuat de urgenţă, la fel şi un bloc vecin. Cauza deceselor şi îmbolnăvirilor - o dezinsecţie realizată de o firmă care, potrivit presei locale şi centrale, nu a declarat că ar avea vreun angajat.
Tragedia oamenilor din vestul ţării care nu doriseră decât să scape de şoareci şi alţi dăunători deschide o cutie a Pandorei pe care, probabil, autorităţile şi-ar dori să o ţină închise. Nu este scară de bloc în ţara asta, iar Galaţiul, evident, nu face excepţie, unde să nu fi fost, la un moment dat, un afiş pe uşă cu "Firmă executăm deratizări la domiciliu. Preţ avantajos, satisfacţie garantată". Dar cine ştie cu exactitate cine este în spatele acestor firme? Ce cunoştinţe au angajaţii cu pricina, unii probabil plătiţi la negru, referitoare la substanţele foarte toxice pe care le folosesc? De multe ori, oamenii se plâng, în urma aplicării tratamentelor cu pricina, ori că acestea nu au avut niciun efect asupra dăunătorilor (cazul cel mai fericit, dacă ne uităm la ce s-a petrecut la Timişoara), ori că s-au ales, după plecarea echipei, cu dureri de cap, stare de greaţă etc, din cauza mirosului înţepător. Uite de asta, în opinia mea, deratizarea şi dezinsecţia ar trebui reglementate mai bine, firmele autorizate serios şi controlate la sânge, astfel încât tragedii de asemenea gen să nu se mai producă. Nu o dată am renunţat să fac dezinsecţie cu primul venit la uşă - deşi, dacă vecinii fac şi tu nu, toţi dăunătorii se refugiază la tine - fiindcă nu au fost în stare să îmi spună dacă substanţele pe care le folosesc i-ar putea dăuna câinelui. Evident, dacă un câine care miroase sau linge pe jos se poate îmbolnăvi, ce să mai spunem de un bebe care merge de-a buşilea sau, cum s-a întâmplat la Timişoara, un nou-născut... Să sperăm că moartea nedreaptă a copiilor şi a uneia dintre mame nu va fi un sacrificiu inutil şi uitat. Că măcar acum se vor lua măsuri împotriva firmei respective, se vor iniţia nişte controale serioase în toată ţara, pentru a se evita tragediile similare. Să sperăm că, pe viitor, se va implementa un protocol care să le permită operatorilor de la 112 să identifice potenţialul de pericol înainte ca zeci de persoane să ajungă la UPU. Să-i întrebe cineva pe oameni nu adresa din buletin, ci unde stau cu adevărat...

Citit 1153 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2019 16:49

4 comentarii

 • postat de nicolae Miercuri, 20 Noiembrie 2019 10:51 89.137.230.*** Link la comentariu
  2
  7

  Cea mai buna metoda de starpire a rozatoarelor,fara a utiliza substante chimice,care pot genera adevarate tragedii,este folosirea pisicilor,nu neaparat in casa.Este sufficient ca 2-3 pisici sa misune in jurul blocului pentru a face ca nesuferitele fiinte sa dispara.

  Raportează
 • postat de ariciul Miercuri, 20 Noiembrie 2019 10:41 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  3

  La noi a fost pus anuntul si cine nu e acasa sa lase un borcan la usa sa ni sepuna solutie in ele sa dam noi.Toate apartamentele cu borcane la usa au fost sparte.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 20 Noiembrie 2019 09:09 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  5

  Mofturi ! Parlamentarii au interese mai mari - cum sa "completeze" fara sa-i deranjeze nimeni !!!

  Raportează
 • postat de Opinie Miercuri, 20 Noiembrie 2019 00:43 77.111.245.*** Link la comentariu
  0
  7

  Asemenea substante (otravurile) au un regim special de depozitare/manipulare/utilizare, la fel ca drogurile sau substantele radioactive sau explozive.
  Cred ca utilizarea lor ar trebui sa se faca, obligatoriu, de catre o institutie/firma de stat.
  Nu trebuie lasat la buna voie a unui privat sa lucreze cu asemenea substante.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.