Un an de promisiuni măreţe

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

"În politică, să ştii de la mine, contează mai mult ce le spui oamenilor că faci, nu ce faci!", îmi explica părinteşte, cu ani în urmă, unul dintre liderii politici de ieri, de azi, de mâine şi dintotdeauna. Atunci am zâmbit sceptic, dar am învăţat că e mai înţelept să iau sub beneficiu de inventar spusele politicienilor, orice culoare politică ar avea.

Uneori, discrepanţa dintre ceea ce susţin că fac şi ceea ce fac în realitate este uriaşă. E ca în bancul acela în care soţia, surprinsă în pat cu amantul, strigă, ultragiată, către soţul încornorat: "Dragă, tu crezi ce vezi sau ce spun eu? Iar eu îţi spun că nu-i nimic adevărat!".

Lăsând gluma la o parte, este suficient să arunci o privire peste postările politicienilor de (pe) Facebook şi vei fi gata să juri că ard şi se topesc ca lumânarea de grija noastră. Sigur că da!

Iată, săptămâna trecută tocmai am aniversat un an de la inaugurarea, la Galaţi, a trei promisiuni de mare anvergură: aeroport, drum expres, mare centură ocolitoare. De aeroport nu se mai aude nimic. Iar după nenumărate şi lungi suspendări, licitaţiile pentru drumul expres şi marea centură ocolitoare au ajuns, cu chiu şi vai, în faza de analiză a ofertelor depuse. Desigur, nu garantează nimeni că ofertele sunt conforme, că se va ajunge, într-un târziu, la atribuirea contractelor şi la demararea investiţiilor. La fel de bine, licitaţiile pot fi anulate şi reluate cine ştie când şi cum, iar lucrările, chiar şi pornite cu avânt, se pot împotmoli fără scăpare. Nu cobesc, vorbesc din experienţă! Iată şi un exemplu: centura (pe jumătate) ocolitoare a Tecuciului - două contracte de lucrări reziliate, o finanţare europeană ratată şi de restul, şantier abandonat!

Fireşte, o să-mi spuneţi, lupta cu COVID-19 a fost prioritară până acum. Iar acum începem să ne pregătim de… relansare economică? Nu. De alegeri! Îmi spunea deunăzi un prieten că ar fi în stare guvernanţii să ne pună personal măşti şi mănuşi de protecţie, numai să rămânem zdraveni până la alegeri. Să-i votăm şi, după aceea, Dumnezeu cu mila. Pentru noi, că ei sunt cu sacii în car! Se pregătesc deja să şi-i urce.

Se simte deja în aer antrenamentul electoral. Se grăbesc unii şi aţii să iasă în faţă, să arate, să puncteze declarativ, să fie la ziar. Pe care să-l iei în seamă? Pe primul care aduce o veste bună şi adevărată pentru Galaţi. Sau măcar un stop real de speranţă! Că de restul, aniversăm promisiuni.

Citit 1722 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2020 19:47

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de La asa popor, asa conducatori !
  Luni, 25 Mai 2020 16:05
  77.111.246.***
  Se plang unii ca ar fi dezamagiti de conducatori...
  Pai...conducatorii aia nu s-au pus acolo unde sunt, singuri...! I-au pus tocmai si IN SPECIAL cei care se plang cel mai tare...

  TOT PARCURSUL ROMANIEI INCEPAND DIN 1990 SI PANA IN CLIPA ASTA A FOST SUPUS LA VOT IN FATA POPULATIEI !
  Noi nu am fost nici ocupati de catre vreo putere straina, nu am iesit nici din vreun razboi sau cataclism devastator ca sa poata fi invocata scuza bulversarii, a dezorientarii, a disperarii populatiei, in asa fel incat sa nu mai inteleaga ce face.
  TOTUL S-A FACUT CONFORM PRINCIPIILOR DEMOCRATIEI. TOTUL A FOST VOTAT, AU FOST PREZENTATE MAI MULTE OPTIUNI IAR POPULATA A ALES PENTRU UNELE DINTRE ELE.

  O populatie (precum cea a Romaniei) inculta, aproape in cel mai mare grad, cu creierul spalat si intoxicat de oricine este interesat si are puterea sa faca lucrul asta (datorita faptului ca analfabetismul functional si total, cvasigeneralizate in Romania, fac posibil sa se intample asa ceva) si cu o mentalitate si atitudine toxice, cultivate, induse in subconstient, mentalitate de cetatean european care are DOAR drepturi si caruia i se cuvine TOTUL fara ca sa fie obligat sa dea in schimb NIMIC, o populatie care a fost ,,programata" sa actioneze si sa reactioneze pe baza impulsului si nu a ratiunii, nu este in stare si nici nu ar vrea sa aiba alti conducatori decat cei pe care ii cunoastem.

  Multi intelectuali veritabili dar visatori, multi oameni de buna-credinta dar naivi, tot aduc in dezbatere ,,dilema" asta a incapacitatii sau lipsei de vointa sau a nepriceperii poporului roman de a-si vedea interesul si de a schimba odata (in bine) clasa politica din Romania... Problema asta ESTE FALSA, nu exista nicio dilema !!! Poporul roman STIE FOARTE BINE cine sunt cei care il conduc si poporul roman II VREA pe aceia pe care ii voteaza ! Daca s-ar face un sondaj de opinie in care sa se puna intrebarile ,,cu cine ai votat in ultimii 30 de ani?" si ,,cu cine ai vrea sa votezi saptamana viitoare?" ...cea mai mare parte a populatiei ar vota in continuare cu aceiasi oameni cu care a mai votat...
  Problema nu este a LIPSEI DE DISCERNAMANT din partea populatiei. Problema este a LIPSEI DE INTELIGENTA !
  0
  4
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 25 Mai 2020 09:07
  5.13.218.***
  Singura varianta din care aceasta colonie capusata de hoti, puscariasi , golani, marleti, tzoape, tzopiste... iste... ar fi alegerea unor tehnocrati cu, contract de munca pe locul de munca de parlamentar, si sanctionarea lor imediata si condiscarea averilor, nu ai facut minim 65% din ce-ai primis AFARA , dar platesti din banii tai alegerile urmatoare!
  Iar ce actuali, confiscat cam TOT ... 95% este illicit, ilegal s.a.m.d.

  Restul sunt fantezii cu rahat turcesc... doar ca lipseste partea otomana din el! Apare la autobuze si altele....
  Ce pot sa zic, eu le urez success politrucilor... dar marea majoritatea celor ce nu fac parte din cumetriile specificate mai sus... au parasit tara demult... se vor retrage acolo unde vor mai exista pensii... si nu se va darma castelul de carti... al acestui stat... bazat pe imprumuturile copiiilo de copii de videochat-iste! si chatisti! Va pup!
  2
  10
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Luni, 25 Mai 2020 08:52
  89.136.0.***
  Un exemplu aproape de casa, este al proiectului privind soseaua de centura a municipiului Tecuci!
  4
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.