S-au încheiat alegerile, au (re)început certurile

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ai zice că, dacă tot s-a terminat circul electoral pricinuit de alegerile locale, partidele ar putea lua un mic răgaz, să-și mai tragă sufletul până la următoarea ”reprezentație”, cea pentru parlamentare. Aș, nici vorbă! Spiritele sunt parcă și mai încinse, se lansează acuzații și contraacuzații de-o parte și de alta, alianțe ce păreau bătute în cuie sunt la un pas să se destrame, cel puțin la nivel declarativ.

Nu cu foarte mult timp în urmă, americanii au ajuns să ia în calcul variantele legale prin care, dacă va pierde alegerile, Donald Trump să fie obligat să plece de la Casa Albă, în contextul în care acesta a declarat de nenumărate ori - și, ca de obicei, fără să se bazeze pe cifre sau fapte reale - că votul prin corespondență va fi fraudat masiv. S-a pus chiar problema ca armata să intervină și să-l oblige să elibereze Biroul Oval!

Noi, mai mioritici de felul nostru, facem ce știm mai bine: ”La tribunal, birjar!”. Nicușor Dan, de exemplu, chiar dacă a câștigat alegerile cu aproape o lună în urmă, a anunțat că nu va putea prelua încă mandatul de primar general al Bucureștiului și nu va putea, astfel, depune jurământul în noua funcție deoarece mandatul i-a fost contestat de 52 de persoane, majoritatea foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen la Curtea de Apel, luni, 26 octombrie, la o lună după câștigarea alegerilor la Primăria Capitalei. În altă parte, în Vrancea, se războiesc între ei membrii aceluiași partid. ”Baronul” Marian Oprișan, dat jos la conducerea organizației județene PSD, a pornit răscoala. S-a trecut primul pe lista candidaților de la Senat și l-a dat afară pe omul pus șef la PSD Vrancea de președintele partidului, Marcel Ciolacu. ”Colegii m-au dorit cu ardoare și nu puteam să îi las”, așa și-a justificat fronda Oprișan. Evident, a doua zi, Ciolacu l-a tăiat din nou de pe listă.

Tot cu scandal, de data aceasta între PNL și USR, s-a lăsat votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ. Liberalii îi acuză pe cei din USR că l-au votat pe Florin Iordache și amenință că după alegeri nu vor face o alianță cu un partid care „l-a susținut pe cel care a dat OUG 13”. De partea cealaltă, USR îi acuză pe liberali că sunt „mincinoși”. Numirile vor fi atacate la CCR, dar și aici sunt certuri pe semnături, pentru că și liberalii și ”useriștii” au anunțat că vor face acest lucru.

Eu zic să ne luăm niște popcorn și să urmărim ce se va întâmpla în continuare, pentru că sigur nu ne vom plictisi.

Citit 1346 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.