Tupeu, aroganţă şi sfidare

Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

"Fraţilor, şi iertaţi-mă că mă adresez aşa! Băi, eu am senzaţia că mă aflu undeva, la grădiniţă! Treceţi, fraţilor, peste! Suntem aici să votăm nişte proiecte, nu să dăm vina unul pe celălalt! Grow up! Sunteţi în Consiliul Local al municipiului Galaţi!", strigase, scos din răbdări, primarul Ionuţ Pucheanu, la începutul ultimei şedinţe ordinare a forului deliberativ local.

Începutul şedinţei pe ZOOM fusese invadat de reclamaţiile şi nemulţumirile consilierilor PACT, USR şi PLUS cu privire la modul în care se desfăşoară şedinţele pe comisii şi la introducerea unor proiecte noi, chiar înainte de vot. PSD nu se lăsa mai prejos şi azvârlea cu replici acide.

O oră mai târziu, unul dintre consilierii locali PSD "crescuse" într-atât de mult încât devenise prea ocupat ca să mai participe "în persoană" la şedinţă. Aşa că a chemat un "înlocuitor", căruia i-a explicat rapid că are de ridicat mâna atunci când o ridică şi ceilalţi consilieri PSD. Omul a făcut o probă şi a preluat ştafeta. Totul se petrecea în direct, pe Facebook, în vreme ce restul aleşilor discutau un proiect de hotărâre. După 27 de minute de şedinţă, "înlocuitorul" a fost remarcat. A dispărut de pe ecran, iar în locul lui a revenit consilierul local PSD. Nimeni nu i-a cerut explicaţii, nimeni nu a întrebat ce s-a petrecut! S-a trecut mai departe la vot.

"Dacă ceilalţi consilieri n-au avut foarte mult de comentat, înseamnă că incidentul n-a fost foarte grav", a fost de părere subprefectul judeţului Galaţi despre situaţia petrecută în şedinţă. Faptul că o persoană a votat la şedinţa CL fără a avea calitatea de ales a devenit "incident". Despre uzurpare de calităţi oficiale nu poate fi vorba, pentru că alesul îl lăsase să voteze în locul lui. De ce? Pentru că şi-a permis!

La fel cum şi-au permis, în Casa Poporului, în prima zi de Parlament, nişte proaspăt-aleşi ai naţiunii, să ignore restricţiile impuse cetăţenilor de rând. Preşedintele de şedinţă şi-a ţinut masca în barbă, iar la restaurantul cu circuit închis din Senat, nişte politicieni mâncau la aceeaşi masă fără să bage de seamă anunțurile care avertizau că nu se permite consumul de alimente - fiind permise doar comenzile în regim "to go". Întrebaţi de jurnalistul Pro Tv dacă ştiu că restaurantele sunt închise, aleşii au continuat să molfăie ignorându-l. De ce? Pentru că îşi permit!

La fel cum îşi vor permite multe altele de-acum încolo. Cu aroganţă, cu viclenie, cu tupeu, cu sfidare. De ce? Pentru că noi le dăm voie să facă asta!

Citit 1745 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 23:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.