Ciocu' mic şi lasă cucu-n pace!

Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Domnul consilier judeţean PNL Galaţi Cătălin Moroşan se află tocmai în Republica Dominicană, concurând la "Survivor România", reality-show transmis de Kanal D. Doamna inspectoare şcolară generală Selena Costea promovează numerologia printre profesori, solicitându-le să ia parte la proiectul online "Numerologia - o 9 legătură între dascăl şi elev". Captivant, nu-i aşa? Iar domnul primar Ionuţ Pucheanu anunţă o revoluţie în administraţia locală.

Deşi Moroşan şi Costea sunt liberali, iar Pucheanu e social-democrat, fiecare dintre ei reprezintă, în esenţă, feţe ale puterii politice. Sau ale politicianului ajuns la putere.

Desigur, "Moro" este mai mult decât sportiv, e vedetă tv. Scrie clar în declaraţia de avere de candidat că a câştigat 70.000 de euro din "Imagine TV - drepturi de autor". L-am văzut deja la „Ferma” şi „Asia Espress”, a devenit regele junglei la "Sunt celebru, scoate-mă de-aici!". Doamne, mi-l aduc aminte îngropat de viu, mişunat de şoareci şi şobolani, răcnind refrenul "Lasă cucu-n pace!", pentru că vietăţile îi atacau bărbăţia. Prin urmare, are toate şansele să câştige "Survivor", chiar dacă pentru asta va trebui să supravieţuiască departe de politica şi administraţia gălăţeană, fără acces la internet sau telefonie, conform regulilor jocului.

Cât despre inspectoarea Costea, cred că s-a complicat cu Asociaţia Numerologilor din România. Putea apela direct la colegul său de partid, psihologul şi vindecătorul Ion Ştefan - fost consilier judeţean PNL, ca şi Moroşan - iniţiat în toate cele văzute şi nevăzute: "Preot şi Reverend în Ordinul lui Melchisedec, Preot în Ordinul lui Zamolxe, Maestru Reiki, Maestru Shambala MHS, Numerolog, Cromoterapeut", ca să citez din prezentarea pe care şi-o face. Păi e o enciclopedie ambulantă de ezoterism, care poate umple întregul orar al elevilor! Mai dă-le-n 666 de ştiinţe exacte!

În privinţa revoluţiei pe care primarul Pucheanu o pregăteşte la Transurb, pe modelul Calorgal, sunt cam îngrijorată. Ştiind că, după "revoluţia" precedentă, oraşul a rămas fără apă caldă în sistem centralizat, mă tem să nu ajungem să circulăm per pedes, ca apostolii, mai ales că dominaţia PSD în Consiliul Local a majorat cu 55 la sută impozitul pe maşini, și să mai rămânem și nespălați, că tot ne pregătește Apă-Canal niște opriri de apă, programate, ce e drept. Celebra replică de acum câțiva ani, "Ciocu’ mic, acu’ noi suntem la putere", pare să se aplice indiferent de culoarea partidului, de acoperirea consiliului, de puterea instituției sau de gradul de monopol al companiei de stat. 2021, începi minunat!

Citit 2291 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 17:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.