Apă Canal, Primăria, mai citiţi prognoza meteo!

Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Ploile torenţiale care nu ne mai slăbesc de o săptămână şi vor continua şi săptămâna viitoare au demonstrat, din nou, că problemele de insfrastructură peticite la repezeală se întorc împotriva noastră. În toate locurile de pe străzile reabilitate unde cetăţenii au atras atenţia, la momentul realizării lucrărilor, că sunt imperfecţiuni şi probleme s-a adunat mai ales ieri atâta apă, încât era imposibil de traversat strada, de urcat în autobuze, ba, uneori, chiar în maşinile personale de prin parcări. Toate străzile strâmbe s-au umplut de apă, pe toate trotuarele cu borduri mai înalte decât asfaltul apa a băltit, incapabilă să ajungă în canalizări.

Chiar şi acolo unde nu sunt de regulă probleme, în zona mai înaltă a oraşului, canalizările nu au reuşit să facă faţă, iar acumularea a 15 cm de apă la bordură nu este o situaţie normală, indiferent ce ar spune municipalitatea sau Apă Canal.

De Valea oraşului nici nu mai vorbesc, acolo nu s-a putut trece, apa ajungând la 1 metru, ca în anii de dinaintea punerii în funcţiune a pompelor actuale, care ieri nu au mai făcut faţă, fiind necesară intervenţia ISU Galaţi cu o pompă suplimentară.

Străzi întregi au fost complet acoperite de apă, unele dintre ele fiind refăcute anul trecut, cum este cazul în interiorul cartierului Micro 17, unde locuiesc. Un drum de 5-7 minute până în staţia de autobuz mi-a luat jumătate de oră, prin spatele blocurilor, prin parcări, fiindcă trotuarele erau impracticabile, iar apa de pe stradă atât de mare, încât maşinile care treceau ridicau valul la 60-70 de cm, acoperind cu apă tot trotuarul, şi aşa scufundat.

Cu toţii înţelegem că atâta ploaie deodată este greu de manageriat, dar nici nu i-am văzut prin staţiile de autobuz pline de apă pe inginerii de prin Primărie care au recepţionat lucrările. Nici cu vreo echipă a Apă Canal nu m-am întâlnit pe lângă Liceul "Dunărea", a cărui poartă de acces din spate era impracticabilă, strada şi trotuarele fiind complet sub apă.

În faţa Spitalului de Urgenţă, trecerea de pietoni era disponibilă doar pe un sfert din strada Brăilei, toată banda 1 pe sensul de mers spre Ţiglina fiind inundată serios, de nu aveai practic altă soluţie să te urci în mijloacele de transport decât trecând prin baltă.

Nu cred că cerem mult, stimaţi edili şi domnilor care luaţi zeci de mii de lei la compania de gestionare a apei şi a canalizării, dacă vrem nişte canalizări corect realizate, în raport cu nivelul străzii, care să fie curăţate periodic şi să funcţioneze. Exact cum eu am citit prognoza şi mi-am pus încălţări impermeabile, puteaţi lua măsuri şi dumneavoastră.

Citit 3995 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 14:25

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Ursus
  Duminică, 20 Iunie 2021 09:09
  89.136.2.***
  Ati atins un subiect pe care toata lumea il ignora: lucrarile facute prost ("lasa domnule, bine ca se face ceva!") si care nu sunt niciodata imputate cuiva. Termene de finalizare amanate si ras-amanate, suplimentari de buget si la urma, o receptie a lucrarii la care cei care o fac stau, probabil, legati la ochi (glumesc, evident, de fapt cam stim despre ce este vorba!). Dupa aceea - balti, noroaie, ghivece sinistre in locul copacilor taiati (Basarabiei!) etc. Multumim, Primarie!
  0
  10
  Raportează
 • postat de Prognoza meteo pentru Galati
  Sâmbătă, 19 Iunie 2021 14:59
  77.111.246.***
  "Ploile torenţiale care nu ne mai slăbesc de o săptămână şi vor continua şi săptămâna viitoare"
  ...dar, daca revenim la realitate, ne dam seama ca, de fapt, ploile nu ne mai slabesc de aproximativ vreo luna...iar de luni, este anuntat in prognoza meteo ca nu vom mai avea ploi aproape deloc...
  9
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.