Beznă de două ore, "cadou" de Crăciun de la Electrica

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Duduie internetul de tot felul de sugestii și oferte de cadouri pentru cei dragi, de la cele mai trăsnite idei la cele mai practice. La fel, toate magazinele, alimentare sau nu, se întrec în oferte de Sărbători, cum de altfel se întâmplă la toate marile sărbători ale românilor. Bani, răbdare și... tutun să ai, că sigur găsești până la urmă ceva potrivit cu ceea ce cauți, dacă ești în pană de idei.

Și apropo de pană! În seara de Crăciun, Electrica Galați a reușit, într-un stil propriu, de neegalat, un "cadou" cu impact major asupra a sute, poate mii de gălățeni. Ce mai, un cartier întreg s-a "bucurat" de "cadoul" primit de la Electrica. De fapt, a fost ca la Radio Erevan, în sensul că nu li s-a dat, ci li s-a luat. Lumina! Două ore! În seara de Crăciun!

"Trăim în acest oraș și am stat în întuneric două ore în seara de Crăciun. Din cauza ne... de la Electrica și UPC care ne-au lăsat și fără semnal la cablul TV. Țiglina II a stat în întuneric timp de două ore în seara de Crăciun (17,00-19,00). Poate vin și cu explicații acești ne...", - este doar unul dintre numeroasele mesaje primite pe adresa redacției de la gălățenii "cadorisiți" astfel de Electrica în seara de Crăciun (completați dvs punctele de suspensie în ce fel credeți).

Nu a fost nici prima și, cu siguranță, nici ultima întrerupere de curent produsă în această zonă a Galațiului. Țiglinele sunt printre cele mai vitregite cartiere din acest punct de vedere, de aceea au și fost incluse de Electrica, la începutul acestui an, într-un proiect major, de zeci de milioane de lei, care vizează implementarea unui sistem de distribuție inteligentă a energiei electrice. Mai e mult, însă, până ce totul va fi gata, 24 de luni fiind prevăzute numai pentru punerea în funcțiune a sistemului.

Așadar, până la finalizarea sistemului inteligent de distribuție, rămânem tot cu ăsta... prost, care pică atunci când ți-e lumea mai dragă, inclusiv în seara de Crăciun. Motivele le știm sau, cel puțin, le bănuim cu toții și sunt, în principal, de două feluri: lipsa investițiilor în ultimii zeci de ani și Doreii de la alte firme care mai taie din când în când câte un cablu care nu le trebuie sau care îi încurcă.

Una dintre cele mai mari probleme cu Electrica rămâne însă comunicarea superdefectuoasă cu consumatorul afectat. Se pot număra pe degetele unei singure mâini cazurile în care, după o avarie cu mii de consumatori lăsați în beznă, Electrica a venit, din proprie inițiativă, cu un comunicat în care să prezinte cauzele avariei, scuzele către cei afectați, dar și modalități de compensare pentru cei lăsați fără curent în mod repetat. Poate că și aici ar trebui lucrat, nu numai la rețeaua de distribuție.

Citit 3553 ori Ultima modificare Luni, 27 Decembrie 2021 23:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.