Puterea exemplului

Puterea exemplului
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, vă invit la un exercițiu de sinceritate. Ați accepta sfaturi gospodărești de la o persoană îngălată? Dar sugestii economice de la vreun om fără căpătâi? Sau sfaturi de frumusețe, îngrijire personală de la cineva care nu se dovedește familiar nici cu apa și săpunul? Dar vă recomandă călduros lux peste jeg?! Sau ați accepta sfaturi despre creșterea și îngrijirea copiilor de la persoane care nu au nici experiența de a fi un părinte bun și nici vreo calificare reală în acest sens? Probabil că nu!

Firește, suntem în țara în care, din bătrâni, ni se propovăduiește să facem ce zice popa, nu ce face cuvioasa față bisericească. Nu neg, unii sunt mai buni teoreticieni decât practicieni. Însă, adesea, taman cei care nu au nici vagă expertiză, nici brumă de experiență personală de succes într-un domeniu se simt „competenți" să dea indicații... Da, așa cum fac unii politicieni.

I-ați privit vreodată dincolo de aura de aleși ori guvernanți ai comunității? Câți dintre ei au făcut cu adevărat performanță în domeniile profesionale din care vin? Sau câți dintre ei au cu adevărat o profesie, o carieră construită înainte de a fi devenit politicieni?! Ați văzut cum arată sediile partidelor care i-au promovat? Mai ales că, dacă sunt partide parlamentare, primesc și bani de la bugetul de stat pentru birourile în care își desfășoară activitatea.

Sediul PNL de pe Universității? Sediul PSD de pe Domnească? Primul, mai degradat decât celălalt. Mă întreb adesea dacă parlamentarii PNL n-au o problemă să-și scrie numele pe o fațadă mâncată de mucegai și ruină. Dacă aleșii de pe panourile PSD nu se simt inconfortabil lângă clădirea care n-a mai avut parte de renovare de nu se știe când. Sau a fost lăsată în degradare tocmai ca să poată fi demolată...

E adevărat, și social-democrații, și liberalii sunt doar chiriași în imobilele respective, care aparțin Primăriei. Și e obligația proprietarului, adică a Primăriei, să se îngrijească de ele. Dar în atâta amar de ani nu s-a putut găsit nicio soluție de renovare? Un parteneriat? Nu zic că sediile ar trebui să se întoarcă după soare, dar măcar să nu le pice demnitarilor tencuiala pe umerii și reverele sacourilor de firmă! Cât despre proprietar, Primăria, dacă ne uităm cum își îngrijește imobilele cu vechime, putem consulta direct lista propusă pentru demolări.

Și atunci, cum să pretindem un centru istoric al orașului restaurat și atractiv, când tocmai cei care ar trebui să ofere puterea exemplului nu se sinchisesc...

Citit 1342 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 00:12

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de paloma
  Joi, 04 August 2022 19:52
  5.13.215.***
  Inca odata daca mai trebuia dovedita incapacitatea manageriala a primariei !!! Sa daramam o cladire istorica sa-si poata parca cei "prin creşterea numărului total de funcţii de la 395 la 425" !!!
  O sa vedeti, daca se va finaliza constructia, parcarile terane adiacente primariei tot pline vor fi !!! Vezi parcarea subterana din Piata Centrala !!!
  Hai sa mai cheltuim banii galateanului !!!...Ce e mai tragic ca se fac imprumuturi la niste costuri la care edilii nostri ar trebui sa se gandeasca de doua ori !!! Sa gandeasca ??? Cine ???...
  2
  2
  Raportează
 • postat de Competentul Capabil
  Joi, 04 August 2022 08:43
  89.137.30.***
  Pai da nu vor sa faca parcare in locul sediului PSD? Sa il renoveze inainte sa il demoleze sau cum? https://www.viata-libera.ro/eveniment/167204-primarul-demoleaza-sediul-psd,-pentru-o-parcare-subterana Chiar asa de mare e disperarea oamenilor frumosi sa gaseasca de scris de rau oriunde... "ca sa fie bine" Luati legatura cu autoarea articolului de acum un an sa hotarati ce adevar trebuie scris. Hai Simona!
  2
  8
  Raportează
 • postat de andrei
  Joi, 04 August 2022 08:18
  217.63.67.***
  culmea e ca primaria chiar vrea sa ia un credit sa demoleze cladirea in care e sediul psd.... sa puna asfalt si beton in loc... halal conducatori.
  4
  11
  Raportează
 • postat de andrei
  Joi, 04 August 2022 07:42
  5.14.134.***
  un articol care reflecta parerea multor galateni!
  2
  11
  Raportează
 • Joi, 04 August 2022 02:17
  92.86.79.***
  Pai daca proprietar este primaria( intentionat am scris cu litera mica) si-a pus impozit de 500% pt. neintretinerea imobilelor asa cum a procedat cu alte cladiri( ex: blocurile de la Complexul studentesc)?
  4
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.