Al doilea sediu pierdut de Camera de Comerț în patru ani

Al doilea sediu pierdut de Camera de Comerț în patru ani
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a anunțat că a câștigat definitiv în instanță procesul cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) vizând fostul sediu al Facultății de Chimie Alimentară de la intersecția străzilor Carnabel și Gării, actualul sediu al Facultății de Educație, Fizică și Sport. Interesant este că ÎCCJ a dat câștig de cauză universității, ale cărei facultăți au "locuit" în clădire câteva zeci de ani, deși Camera de Comerț este cea care a început construcția Școlii Comerciale "Al. I. Cuza" și a contribuit substanțial la finalizarea ei. Însă justiția și-a spus cuvântul definitiv și nu mai este loc de întors.

Așa cum am menționat în ediția de astăzi a "Vieții libere", clădirea de la intersecția străzilor Gării și Carnabel este cel de-al doilea sediu pierdut de Camera de Comerț gălățeană, în ultimii patru ani. În 2019, tot Înalta Curte de Casație și Justiție a fost instanța care s-a pronunțat în detrimentul Camerei, dând câștig de cauză Seminarului Teologic "Sfântul Apostol Andrei" în ceea ce privește sediul CCIA din strada Mihai Bravu nr. 46. A fost o decizie cu un impact incomparabil mai mare, pentru că a fost vorba despre clădirea care adăpostește, de peste 20 de ani, chiar sediul central al Camerei.

Cu toate acestea, Arhiepiscopia Dunării de Jos și Seminarul Teologic au dat dovadă de înţelegere pentru Camera de Comerţ, permițându-i să rămână în clădirea din Mihai Bravu, dar cu chirie, până când se va identifica soluţia cea mai bună pentru toată lumea.

Anii au trecut, dar soluția "cea mai bună" pentru un nou sediu al Camerei de Comerț, unul corespunzător importanței și blazonului unei astfel de instituții, nu s-a ivit. Se vorbește de o posibilă revenire a Camerei în fostul sediu al Oficiului Registrului Comerțului de vizavi de Baia Comunală, pe care Camera l-a vândut Primăriei Galați acum mai mulți ani. Deocamdată, sunt doar vorbe, nimic concret.

Între timp, Seminarul Teologic are tot mai mulți elevi, pentru care este nevoie de mai mult spațiu în procesul de învățământ. Astfel, CCIA mai poate sta în sediul de pe Mihai Bravu până în această vară, după care se va muta într-un fost cabinet stomatologic al Șantierului Naval, în Bădălan. Imobilul i-a fost atribuit de Consiliul Local în folosință gratuită, tot pe o perioadă determinată, de zece ani.

În concluzie, în acest an, Camera de Comerț a pierdut în instanță încă o clădire și este obligată să se mute undeva la marginea orașului. Cu siguranță, pentru această instituție, 2023 este un an de uitat.

Citit 1809 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2023 17:01

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de florin
    Marți, 28 Martie 2023 09:41
    86.124.201.***
    La ce naiba ne trebuie Camera de comert?????Camera de comert,curte de conturi,asf,anre,afdj, anaf,etc.etc.etc!!!!La ce ne trebuie?DNA????Pentru ce??????Bine macar ca aceasta cladire nu a ajuns la trintorii camerei de comert!In Badalan e bine!!!!Macar sa-si rupa masinile pe drumul ala administrat de
    0
    0
  • postat de Antoine Lavoisier
    Marți, 28 Martie 2023 01:06
    109.166.135.***
    Citat apocrif ,,Nimic nu se pierde, nimic nu se creează, totul se transformă''. Asta spune totul cu noi, după Decembrie '89.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.