Prost să fii, proptele să ai!

Prost să fii, proptele să ai!
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Diferența dintre aparențe și esențe este din ce în ce mai greu de sesizat în societatea de azi. Nu contează atât de mult ce ți se întâmplă în realitate, cât ce pare că ți se întâmplă, ce spun rețelele de socializare că ți s-a întâmplat. Să luăm, de pildă, concediul. Încă din primele luni ale anului, pe rețelele de socializare încep să curgă oferte de petrecere a vacanței, una mai atrăgătoare decât alta. Cel puțin teoretic. Dar românul nu se mulțumește doar să consulte ofertele agențiilor de turism pentru a-şi alege destinaţia de concediu. Contează mult şi faptul că vecina a fost în stațiunea X și a stat la hotelul Y, unde a avut all-inclusive și a mâncat și a băut după pofta inimii. Și toate pozele pe care vecina le-a postat demonstrează că a dus-o bine în cele câteva zile petrecute pe Litoral. Iar un selfie în curtea hotelului și un altul pe plajă au fost suficiente pentru a stârni invidia celor din jur. Și, dacă ea a ales respectiva stațiune, obligatoriu tu trebuie să cauţi ceva mai mult.

Acum, că examenele şcolare s-au încheiat, ponderea turiștilor pe Litoral va crește. Tineretul, mândria țării, cu sau fără diplomă de bac, ia cu asalt plajele româneşti. Și, chiar dacă au bani doar pentru o noapte de cazare, restul nopților le dorm pe plajă. Dar ce contează acest aspect, când pozele făcute la răsărit pe plajă stârnesc invidia, deci își ating scopul?

Rezultatele preliminare pentru Galați arată că doar un singur absolvent de liceu a reuşit să obțină media 10 la bacalaureat. Probabil că acesta va fi mai puțin invidiat de colegii lui decât cel care a luat "sfântul 5", dar care se află deja în vacanţă pe Litoral. Din păcate, așa funcționează societatea în care trăim. Valorile recunoscute de societate nu sunt cele care ies în evidență prin reușite, care iau note mari la examene sau premii la olimpiade, ci cele care au telefoane de fițe, cărora le cântă în căști manele și pentru care mai important este să mai bifeze o plecare în concediu cu gașca decât un rezultat bun la examen.

Din păcate, de foarte multe ori, am întâlnit cazuri în care un tânăr serios și cu rezultate de excepție la şcoală are un traseu greoi în cariera profesională și ajunge cu greu să își atingă scopul, spre deosebire de colegul petrecăreț, care s-a fofilat prin viață și a trecut ca gâsca prin apă prin școală și care ajunge fulminant cel puțin manager, apoi senator sau deputat... eventual chiar cochetează cu funcția supremă în stat. Să ne ferească Dumnezeu!

Citit 1890 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2023 16:58

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

  • postat de Relu
    Marți, 04 Iulie 2023 10:11
    82.76.59.***
    Felicitari Raluca, astfel de articole ne ajuta sa ,,vedem,, adevaratele valori ce trebue promovate, ce trebue popularizate, ce trebuesc scoase in evidenta, nu ca nu stiu ce toapa isi face vacanta in insule , sau ce alta,isi boteaza copilul, cat despre proptele, din pacate, societatea romaneasca pe a
    0
    0
  • postat de florin
    Marți, 04 Iulie 2023 09:44
    86.124.200.***
    Nu cred ca mai exista in UE o tara unde bugetarii primesc vauchere de vacanta!!!Din cauza acestor vauchere niciodata nu o sa avem o industrie hoteliera competitiva!
    ..Tineretul, mândria țării, cu sau fără diplomă de bac, ia cu asalt plajele româneşti.''
    Acest tineret este imaginea noastra a genera
    0
    0
  • postat de pro
    Marți, 04 Iulie 2023 09:25
    82.208.137.***
    La 50+ pot spune ca tot ce am invatat (LVA, Mecanica, master, doctorat, atestate de engleza, franceza, programare, management de proiect) mi-au folosit ca sa am un job stabil in Galati platit aproape la fel ca un muncitor calificat. Nu am lucrat vreodata la negru, nu mi-am inselat patronii, am munci
    0
    0
  • postat de cetitor
    Marți, 04 Iulie 2023 09:17
    85.122.80.***
    Ceva egzemple concrete, cu nume și prenume, din urbea noastră?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.