Galațiul s-a mutat în Republica Moldova

Galațiul s-a mutat în Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Trăim zile ciudate, în care drone cad în România, dar cică nu cad, zile în care cad drone, dar nu le găsim sau le găsim mai târziu, exact după ce președintele ne asigură că, de fapt, nimic nu cade în România fără știrea domniei sale și a unor autorităților de stat, pentru că „avem control total asupra spațiului nostru național”.

E un talmeș-balmeș din care probabil că nici aliații noștri europeni nu mai știu ce să înțeleagă. Dar probabil că înțeleg suficient de mult încât să nu ne vrea încă să fim țara care păzește frontierele Schengen ale Europei, pentru că încă mergem pe formula lui „merge și așa, poate nu se prinde nimeni”.

„De aia ne pică țara în cap, de aia explodează stația GPL mai rău ca bomba, de aia ne arde Colectivul, de aia a murit Alexandra așteptând Poliția, de aia au fost sfârtecați tinerii la 2 Mai de un șofer prins drogat de Poliție și lăsat liber cu câteva minute înainte. Pentru că merge și așa, pentru că în statul ăsta damnat celula de bază sunt «doi băieți cu un Duster». Pentru că merge și așa”, scrie Ioana Ene Dogioiu în Spotmedia, citată de Europa Liberă. Iar CTP-ul a conchis pe Facebook: „Cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României.”

În paranteză fie spus, formula „doi băieți cu un Duster” s-a vitalizat după ce un locuitor din Ceatalchioi povestise pentru HotNews că, după ce localnicii au semnalat, în august, posibila cădere a unei drone pe malul lor de Dunăre, au venit „doi băieți tineri cu un Duster, s-au dat jos oleacă în pădure și au mers 20 de metri, s-au urcat înapoi în Duster și au plecat”.

Ieri, o altă dandana, dar nu la fel de gravă. N-a picat drona, dar a picat rețeaua.

Mai mulți gălățeni au scris pe rețelele sociale că telefoanele lor au intrat în roaming, brusc, pe rețelele din Republica Moldova. S-a întâmplat la Orange, la Vodafone și la Telekom, posesorii telefoanelor respective pomenindu-se cu mesajul afișat „Bine ai venit în Moldova!”, chiar dacă ei erau de fapt în Micro 40 sau în Țiglina. Altfel spus, mulți gălățeni s-au „mutat”, timp de câteva zeci de minute, cu arme (scuzați contextul), bagaje și... telefoane, în Republica Moldova.

„Viața liberă” a scris în repetate rânduri că municipiul Galați și mai multe localități din județ sunt prezente pe lista celor care prezintă risc de roaming involuntar, localități în care telefonul ți se poate conecta, „din proprie inițiativă”, la rețelele de telefonie din țările vecine, indiferent de operatorul la care ești abonat. Situația se rezolvă din „Setări”, unde să îți selectezi manual rețeaua, dar trebuie să fii și atent la mesajele pe care le primești. Pentru că, dacă nu caști bine ochii, caști buzunarul.

Citit 17913 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2023 16:45

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Roaming
    Marți, 12 Septembrie 2023 12:21
    89.137.231.***
    Cei din zona centrală au primit un călduros SMS cu: Bine ai venit in Ucraina!
    2
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.