Scrutinul profilor

Scrutinul profilor
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

„Hai că-ncepe circul!”, mi-am spus, printre dinți, săptămâna trecută, după ce mi-am revenit cât de cât după spectacolul grotesc al panourilor luminoase purtate-n spinare de adepții lui Picu Apostol Roman. Mărturisesc cinstit, au avut așa un efect puternic asupră-mi, că mai-mai să uit direcția în care mă duceam.

Ce ți-e și cu propaganda politică?! În fond, totul e permis pentru a ajunge la inima, mintea, dar mai cu seamă la ștampila alegătorului. Inclusiv tumbe și piruete pe mijlocul străzii! Glumesc, desigur! Deși, între noi fie vorba, decât maculatură politic-electorală, cu care să ni se umple cutiile poștale și treptele blocului, mai degrabă un panou mare cât o plasmă de neam... avut, plimbat pe străzi și expus pe la răspântii.

Lăsând bășcălia și umorul negru la o parte, există un gând care-mi dă speranță. Că scrutinul din 2024 va fi, prin excelență, unul al profilor! Cel puțin din perspectiva contracandidaților actualului primar al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Mă refer la cei asumați și anunțați oficial până acum, de partidele politice. Un profesor Merito, Doru Căstăian, și un profesor universitar, Daniela Șarpe. Fără tăgadă, sunt profesori valoroși, cu cariere didactice, culturale, respectiv, economice veritabile. Cariere pe care și le-au construit pe bune - scuzați exprimarea liberă! - înainte de a ocupa funcții politic-administrative. Pentru că ambii sunt, în acest mandat, consilieri locali. Și, cred eu, experiența unui mandat de ales local nu poate fi decât benefică pentru un candidat la Primărie.

Desigur, competența profesională remarcabilă și experiența la catedră nu garantează automat și calități de edil-șef. Dar, până la urmă, totul se poate învăța!

Ceea ce lipsește din ecuația contracandidaților care ar trebui să conteze este candidatul PNL. Despre care, pe la colțuri, se aude că ar putea fi tot un profesor, actualmente deputat, Onuț Atanasiu. Deși în calculele politice se află și numele liderului organizației municipale, Alexandru Șerban.

Cu (cel puțin) trei profesori în ecuația electorală, campania electorală ar trebui, zic eu, să devină decentă, pe proiecte și idei. Nu pe spectacol grotesc, penibil și ridicol. Mi-ar plăcea să-i văd pe candidați „scoși la tablă” și evaluați la modul real de alegători. Iar la urmă, notați după merite, în catalogul alegerilor.

Știu, veți spune că actualul primar are o susținere confortabilă n-are de ce să-şi facă griji pentru al treilea mandat. Nu contest! Dar dacă adversarii electorali își vor transfera anvergura și notorietatea asupra listei de candidați la Consiliul Local, am putea avea un mini-parlament mai puțin roșu... sau măcar mai echilibrat. Hai cu scrutinul profilor!

Citit 1669 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2023 21:09

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

  • postat de Doru Castaian
    Joi, 30 Noiembrie 2023 08:22
    89.39.81.***
    @Profesor
    E o intrebare fair, aici nu va pot raspunde din cauza limitei de cuvinte. Am raspuns pe pagina mea si va invit sa o vizitati. Multumesc
    https://www.facebook.com/DoruValentinCastaian/
    0
    3
  • postat de marr
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 22:05
    86.124.203.***
    Locurile de munca ...vor Salva Galatiul . Doar locurile de munca .
    Din Colaborari economice (pe bune) GL-Braila/Tulcea va veni Prosperitatea si Optimismul mai ales ptr tinerele generatii . Nu ne salveaza/ajuta nimeni , nici Bucurestiul nici tata mare . Altfel doar bifam...stampile .
    0
    3
  • postat de Profesor
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 18:50
    89.136.185.***
    „a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul PACT pentru Galați de deschidere a sălilor de clasă și a infrastructurii școlare, cu titlu gratuit, pentru organizarea de activități educative, după orele de program, inclusiv ateliere de programare.”
    Și cine plătește d-le Căstăian?
    1
    2
  • postat de florin
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 18:20
    86.124.201.***
    @Doru Castaian
    Am căutat în arhiva electronică sa vad de ex ce părere aveți despre modul de administrare a Parcului IndustrialIn ultimii ani eu unul nu am văzut nici o acțiune puternica a opoziției la PSD!La Galați Pucheanu a făcut ce a vrut fara că opoziția să facă opoziție!
    1
    1
  • postat de comunismul
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 17:01
    5.13.202.***
    eu am spus zis ca daca nu iese tot ionut pucheanu! sa iasa doru castaian! de picu apostol roman nici nu poate fi vorba! omul asta a vorbit urat de galati a zis spus ca inseamna sex droguri si pacanele! atat! nimic altceva! da poate ca in viziunea unora chiar este un oras care umbla cu asa ceva!
    3
    1
  • postat de Doru Castaian
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 14:57
    109.166.138.***
    @Florin
    Nu tot ceea ce va scapa dsvtra nu exista.
    Gasiti aici raportul meu de activitate
    https://www.pactpentrugalati.ro/raport_doru
    Multumesc!
    6
    3
  • postat de florin
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 12:29
    86.124.201.***
    Este normal să găsim viitorii primari în consilierii locali!Dar eu nu am văzut o mare activitate a actualilor consilieri împotriva acțiunilor puchenesti!In concluzie ce m-ar face sa votez primar un consilier cu zero activitate?
    2
    11
  • postat de Giovany
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 08:43
    46.97.176.***
    Din câte se vorbeste în targul Galatilor, actualul primar si-ar lua talpasita si ar pleca spre locuri mai călduțe cum ar fi cel de parlamentar
    Deci e posibil sa avem un alt candidat din partea partidului cu trei trandafiri.
    Dar asta nu înseamnă că PSD-ului ii vor scădea șansele sa aibă primar.
    2
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.