Corb la corb nu scoate pensia din buzunar

Corb la corb nu scoate pensia din buzunar
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Curtea Constituţională a României a decis, marţi, că pensiile foştilor şi actualilor parlamentari reprezintă un drept legal, aşa că acestea rămân în vigoare, după ce legislativul le eliminase în luna iunie. Drept urmare, cei 843 de parlamentari beneficiari îşi vor reprimi inclusiv indemnizaţiile din urmă, sistate după adoptarea legii.

Cele mai mari astfel de pensii sunt de circa 10.000 de lei lunar, incomparabil mai reduse decât cele ale "specialilor" din magistratură, care ajung la cuantumuri de 5-6 ori mai mari, existând şi foşti judecători care primesc aproape 100.000 de lei pe lună. Dar nu suma în sine este foarte relevantă, deşi pensii de 10-15-20.000 de euro pe lună nu se plătesc în nicio ţară civilizată, chiar dacă mai peste tot în Europa există diverse categorii de "speciali", recompensate peste nivelul de contribuţie plătit. De altfel, dintre personalităţile planetei despre care există informaţii, doar foştii preşedinţi ai SUA primesc pensii mai mari decât cele ale magistraţilor români.

Dar mai deranjant decât valoarea sumelor încasate de "speciali" este modul în care sunt tratate în România cele două categorii de pensionari, lucru evidenţiat, iată, o dată în plus de Curtea Constituţională chiar în prag de 1 Decembrie, care ar trebui să fie o zi a unirii. În timp ce "specialii" se bucură de toate drepturile din lume, ba din când în când se mai şi inventează unele pentru ei, iar Curtea Constituţională apără cu dinţii toate aceste privilegii, "normalii" sunt ignoraţi total de judecătorii supremi când le sunt afectate drepturile, iar guvernanţii profită de situaţie şi se bulucesc permanent asupra lor cu tot felul de restricţii şi popriri. Spre exemplu, noua lege a pensiilor, recent adoptată, face efectiv ravagii în rândul "normalilor". Stagiile de cotizare se măresc substanţial, prin eliminarea anilor "necontributivi" de facultate, armată şi şomaj, pensiile de la pilonul II urmează să fie impozitate, pensiile de stat ale celor ce contribuie la pilonul II vor fi reduse proporţional, vârsta de pensionare pentru femei va creşte la 65 de ani, vârsta şi stagiul se vor majora şi ele în timp, în funcţie de speranţa de viaţă.

Şi pentru toate acestea, nu se sesizează nici Avocatul Poporului şi nici Curtea Constituţională. Doar nu sunteţi atât de naivi încât să credeţi că-n România există instituţii care să apere drepturile "normalilor", mai ales la câţi "speciali" avem. Şi-o să mai avem încă mulţi, pentru că de la anul s-ar putea să intre în plată şi pensiile speciale pentru aleşii locali!

Citit 1486 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2023 14:32

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

  • postat de Ivascu
    Vineri, 01 Decembrie 2023 22:31
    128.127.117.***
    Mandria de a fi ROMAN!!!!
    Inseamna sa te lasi furat de o gasca de profitori, care te fura cu legi pe care ei le fac si tot ei le aplica, dupa"cum vrea muschii lor".
    Votati partidul care sustine ca va modifica Constitutia, de asa maniera incat CCR sa fie decapitata.
    0
    2
  • postat de marr
    Vineri, 01 Decembrie 2023 18:51
    86.124.203.***
    Asta-i Romania Adevarata - Romania Furata , Romania Hotilor . Cum se zice ...restu' e Can-Can .
    0
    5
  • postat de Oare nu bufneste mamaliga din nou ???
    Vineri, 01 Decembrie 2023 17:44
    108.245.201.***
    De asta nu sunt bani pt pensiile saracilor si salarii decente pt muncitori etc . Regimul burghezo-mosieresc s-a reinstaurat demult in Ro. Va asupresc cum pot si cat pot jupuindu-va zilnic de toate randurile de piele . Cata nesimtire dle ! Cata bataie de joc ! Unde e UE sa opreasca acest rahat?
    0
    6
  • postat de Gigel
    Vineri, 01 Decembrie 2023 16:17
    5.13.168.***
    Cati primesc pensii de 20 000 euro? Ca asa din pix cu dezinformare se intelege ca toti au sumele astea astronomice. Presa impartiala.....
    4
    2
  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 01 Decembrie 2023 10:36
    5.13.170.***
    Romania este condusa de o haita nu de lupi, ci de hiene! Este atacata si din interior si din exterior! - Octavian Paler

    Mie imi este rusine ca sunt roman ca cetatean! DA! Sa fiu mandru pentru ca? Au plecat impreuna cu 6..7mil spre un salariu decent? Infrastructura? Sis. Medical?
    1
    11
  • postat de un observator
    Vineri, 01 Decembrie 2023 02:59
    5.13.142.***
    Unde esti Iliescule sa vezi ce treaba frumoasa au facut nepotii tai?
    3
    20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.