Duplicitate politică în vremuri electorale
Foto: Unsplash

Duplicitate politică în vremuri electorale
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

"Ne-ați transformat din «ciuma roșie» în «crucea roșie»", le reproșa liberalilor un vajnic social-democrat, atunci când PSD a intrat la guvernare alături de PNL. Cam dramatică afirmația, între noi fie vorba. În realitate, n-a salvat nimeni pe nimeni. A fost mai degrabă o mișcare din strategia neaoșă "Te faci frate cu dracu’ până treci puntea". Numai că, pentru partidele politice, anul 2024 aduce cam multe punți de trecut. Riscante punți electorale. Și chiar dacă din patru rânduri de alegeri au făcut trei, comasând scrutinul local cu cel pentru europarlamentar, numărătoarea estimată a voturilor dă în continuare motive de îngrijorare. Dar mai ales de duplicitate.

Serios acum! Cum poți, la nivel local, să hulești PSD și pe liderii săi din funcțiile alese, dar să susții, senin și cu entuziasm, candidaturile PNL pe aceeași listă cu PSD la alegerile europarlamentare, împărțindu-ți locurile frățește? Cum poți să fii - pe bună dreptate - critic și acuzator la adresa celor responsabili de proiectele promise și stagnate sau eșuate ale orașului sau județului, să explici electoratului cât de toxic și de periculos este PSD, dar să ceri să te voteze împreună cu acest partid la alegerile europarlamentare? Ori PSD miroase a "ciumă roșie" doar la Galați? Iar la București i-un așa parfum de trandafiri de se-nvârtoșează (electoral) săgeata liberală?

Desigur, nu m-a lăsat memoria. N-am uitat anul 2012, când PSD, PNL și PC au candidat împreună la alegerile locale. Și-a fost prima dată când - măcar pentru o vreme - liberalii au avut primar la Galați: pe Marius Stan. Deocamdată, PNL Galați nici măcar nu și-a anunțat candidatul la Primăria Galați. Pretendenți sunt, dar jocul lor electoral (de glezne) are o cu totul altă finalitate politică - încă un mandat parlamentar. Desigur, pare trist și îngrijorător pentru al doilea partid de anvergură - la nivel național și local - să nu aibă (încă) un candidat la Primărie. Dar nu-i de mirare. În urmă cu patru ani, liberalii nici măcar nu au avut candidat propriu la Primăria Galațiului. L-au susținut - mai mult declarativ decât practic - pe cel al USR.

Apele politice sunt tulburi, nu-i așa? Turbiditate se cheamă și ne curge de fiecare dată la robinet după ce Apă Canal mai cârpește câte-o țeavă. Apropo de turbiditate și de lupta (politică) a PNL cu prețul apei potabile. Despre colegul lor, consilier local, cu funcție importantă în Apă Canal, n-au nimic de spus?! Că parcă nu prea dă bine - măcar moral, dacă nu altfel - să te bați cu Apă Canal, dar să ai "infiltratul" tău acolo.

Știu ce-o să-mi spuneți, că scopul scuză mijloacele. Și scopul PSD și al PNL este unul nobil: bunăstarea noastră, cu condiția să facem alegerile corecte. Ca de fiecare dată, alegând răul mai mic. Doar suntem obișnuiți. Cu duplicitatea politică în vremuri mereu electorale...

Citit 1178 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2024 17:44

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • Vineri, 15 Martie 2024 08:44
    5.2.209.***
    lasa draga ziar, mesageria la liber cand se va anunta aici numele candidatului PNL la Primaria Galati! Asta ca sa stitim cu totii punctul de vedere al plebei din urbea noastra. Nu de alta dar pana acum, totul este doar cu ''sens unic'' cand vine ca mesaj, dinspre str. Universitatii spre Domneasca!
    0
    2
  • postat de marr
    Miercuri, 13 Martie 2024 19:51
    86.124.203.***
    Atat zic ...
    Alege-s-ar Prafu' de Liberali ...asa cum s-a ales de visele si sperantele noastre(naive ,pana la urma) !
    Politica romaneasca ? - Dansul Escrocilor si Sarlatanilor !
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.