Avem di tăti

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
3 comentarii

Avem majoritate parlamentară confortabilă, avem guvern instalat, avem program de guvernare, ba, în ceea ce ne priveşte pe noi, gălăţenii, avem şi ministru de Finanţe. Teoretic, nu există niciun impediment în calea noii guvernări de stânga, fiindcă opoziţia abia îşi trage răsuflarea, năucită de scorul electoral, iar preşedintele, care, deşi se presupune că ar trebui să fie neutru, joacă, în mod clar, pe dreapta terenului, este singur şi limitat în acţiunile sale de prevederile constituţionale. Cu alte cuvinte, avem toate premisele pentru patru ani liniştiţi şi uşori pentru PSD, care, sprijinit de ALDE şi UDMR, ar trebui să poată face tot ce vrea pentru a asigura bunăstarea şi înflorirea ţărişoarei, aşa cum a promis. Cel puţin la nivel declarativ, se pare că PSD intenţionează să nu-şi dezamăgească votanţii, pregătind nişte pomeni, de data asta post-electorale, cum ar fi renunţarea la impozitul pe pensii, scăderea impozitului pe venit şi chiar, pentru cei cu mai puţin de 2.000 de lei pe lună, scoaterea impozitului pe venit. Mai era vorba şi despre scăderea unor taxe la asigurările sociale şi despre nişte facilităţi pentru firme, nu le mai reiau, că sigur le-a auzit toată lumea. Acum, să nu fiu înţeleasă greşit. Mi-ar plăcea să nu-i mai impoziteze ăştia pensia lui tata, după cum mi-ar plăcea extrem de mult să nu mai dau 16 la sută din ce câştig la stat, ce să mai vorbesc despre asigurările la sănătate, de care am beneficiat, har Domnului, rar, iar pe segmentele unde aş avea nevoie de ele nu acoperă cheltuielile necesare. Problema e că nu văd cum şi de unde se vor acoperi găurile la bugetul de stat, despre care ştim că scârţâie oricum din toate încheieturile. Ni se spune, aproape zilnic, să nu ne aşteptăm la pensie, că nu vor mai fi bani pentru plata ei, deci, dacă nu muncim până murim, murim oricum. Pentru Sănătate nu-s bani, pentru Educaţie, ioc, n-avem autostrăzi, poduri, tuneluri, aeroporturi. Şi atunci, cum mama dracului ne-o fi mai bine dacă banii la buget vor fi şi mai puţini?
Avem di tăti, vorba cântecului. Numai mintea ne mai lipseşte.        

Citit 1372 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2017 17:27

3 comentarii

 • postat de Titisor Minunescu Sâmbătă, 07 Ianuarie 2017 11:51 31.171.140.*** Link la comentariu
  0
  0

  Doaamne (doamna Ana) dumneata cred ca te uiti la alt film.Desteptii lui Ciolos pe care- i blamezi dumneata nu mi-au facut nici un serviciu personal insa cei alesi acum si mereu au adus deservicii si au distrus Romania la toate capitolele,evident cu acordul cetatenilor,voit stiut sau nebanuit.Faptul ca incompetentii nesimtitii si obraznicii citati de dumneavoastra nu au fost( inca ) demonstrati ca fiind hoti si mincinosi si deci condamnati penali ,si faptul ca invitand pe romani sa puna 'osul la munca ' inseamna ca i-a jignit ,demonstreaza ca si dumneavoastra sunteti adepta 'mainiii intinse' -ca sa ni se dea ,a pomenii -ca ni se cuvine. Nu mai bine am spune:-haideti sa facem pentru noi si pentru cei de dupa noi?

  Raportează
 • postat de Ana List Vineri, 06 Ianuarie 2017 15:27 89.136.231.*** Link la comentariu
  6
  2

  Greșit, d-na jurnalist! Nu avem ”di tăti”. Nu-i avem în guvern pe deștepții și specialiștii ”tehnocrați” care au excelat într-un singur domeniu: disponibilitatea și capacitatea de a-i jigni pe români (să se mulțumească cu munca pe 2 lei; sunt imbecili dacă vor să aibă salarii mai mari, să trăiască mai bine; drepturile omului sunt un lux pe care nu trebuie să ni-l permitem etc.) D-na jurnalist, dacă vreți să ajutați PNL-ul e foarte bine (și eu gândesc la asta) dar nu așa. Cauzele răului și ale eșecului trebuie căutate, în primul rând, în interior. (Printre cauze ar fi: discursul catastrofal a lui Gorghiu, protejarea și apoi promovarea pe locuri eligibile pe listele electorale pe foștii pedeliști care i-au badjocorit pe români, promisiunea că guvernul -PNL cu aliații- îi va avea pe aceiași incompetenți, nesimțiți și obraznici din preajma lui Cioloș, amestecul președintelui țării în campania electorală etc.)

  Raportează
 • postat de Votantul mereu pacalit Vineri, 06 Ianuarie 2017 09:20 95.77.196.*** Link la comentariu
  1
  5

  Asa am avut si acu 4 ani, majoritate 70 la suta pesede penele si n-a iesit nik bun. Observatie: alde i di driapta. Inca un tun bardat la bugetul de stat si de pensii de catre bogatii Ro

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.