Legătură strânsă părinte-copil-şcoală

Legătură strânsă părinte-copil-şcoală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La Şcoala Generală Nr. 29, tăticii nu au cum să "chiulească" de la educaţia propriilor copii. De Ziua Tatălui, elevii clasei I C, îndrumaţi pe unul dintre cei mai experimentaţi învăţători, Aurelia Stoica, au petrecut o după-amiază la şcoală împreună cu tăticii lor.

Acţiunea s-a desfăşurat pe terenul de sport, sub privirile mamelor, care s-au amuzat copios pe seama taţilor, "obligaţi" să facă mişcare cot la cot cu propriii copii. S-au organizat ştafete, sărituri în sac şi multe alte jocuri amuzante, care au făcut deliciul copiilor. Totul sub directa îndrumarea învăţătoarei Aurelia Stoica şi a directorului Florin Andronic. Punctul culminant al acţiunii a fost meciul de fotbal organizat între băieţii din clasă şi tătici, partidă câştigată, evident, la un scor zdrobitor de copii, 5-1.

Florin Andronic: "Am îmbinat plăcutul cu utilul"

Scopul acţiunii a fost de a implica activ şi de a strânge legăturile între membrii procesului educaţional: copii, cadre didactice şi părinţi. "Ne-am dorit sudarea colectivului şi în special să dezvoltăm legătura dintre tată şi copil. E o acţiune prin care am încercat să subliniem importanţa tatălui în educaţia copilului", a declarat învăţător Aurelia Stoica, de la clasa I C.

"În primul rând, a fost acţiune prin care am dorit să-i aducem şi pe tătici aproape de şcoală, să-i implicăm activ în procesul educaţional. Scopul nostru a fost să facem în aşa fel încât să îi punem în pielea copiilor, să facă mişcare alături de ei, să vadă că nu e chiar atât de uşor. Noi am mai făcut acţiuni similare, îmi amintesc că am avut o zi bunici-nepoţi, foarte reuşită şi aceasta. Evenimente de acest gen strâng legătura care există între părinţi şi copii, pe de o parte, şi părinţi şi şcoală, pe de altă parte. Toată lumea a îmbinat plăcutul cu utilul: prin mişcare am căutat să cultivăm grija faţă de copii, să convingem părinţii să petreacă mai mult timp cu copiii", a explicat directorul Şcolii Nr. 29, Florin Andronic.

Citit 2957 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2018 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.