Student cot la cot cu patru dintre copiii săi

Student cot la cot cu patru dintre copiii săi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O familie din Galaţi are, în prezent, cinci membri studenţi la Facultatea de Inginerie. Primul care a descoperit gustul ingineriei economice industriale a fost tatăl, Toma Ivan, care a absolvit forma de învăţământ cu frecvenţă redusă.

Apoi, el i-a atras către aceeaşi specializare şi pe copiii săi. Primul student a fost George Ivan, fiul cel mare, au urmat Alexandra, Irina şi Alexandru. Ultimii trei sunt încă la licenţă, în anul III, II şi, respectiv, I iar tatăl şi fiul cel mare sunt, în prezent, studenţi în anul I la Masterat, specializarea Managementul Calităţii în Inginerie Industrială. “Eu sunt tehnician mecanic la o firmă pe platforma ArcelorMittal, am vrut să cresc şi m-am înscris la Facultate. Apoi copiii au auzit discuţii în casă şi, încet-încet, au optat pentru aceeaşi specializare. Cred că e un domeniu de viitor, cu stabilitate pe termen lung. Chiar şi fetele au ajuns la concluzia că îşi vor găsi astfel mai uşor de muncă, pentru că orice întreprindere are nevoie de un inginer sau de un economist”, explică Toma Ivan. Tot el spune că fraţii fac schimb de cursuri, se ajută, se încurajează la examene şi împărtăşesc experienţe, astfel că celor mici le e mai uşor să treacă prin materie. “Când eu am terminat liceul, tata termina facultatea. Mi-a plăcut ceea ce ne povestea acasă, despre profesori şi despre obiectele pe care le studia. Eu m-am gândit să-i calc pe urme şi i-am influenţat şi pe fraţii mai mici. Intenţionez chiar să urmez acelaşi masterat, pentru că îmi place cum sună!”, spune Alexandra Ivan, studentă deja în anul III la Inginerie.

Coleg cu fiul, la Masterat 

Toma Ivan, la cei 53 de ani ai săi, e decanul de vârstă al grupei anului I de Masterat şi coleg cu fiul său, George, de 28 de ani. “Ne sprijinim, comunicăm, mai şi chiulim, dar în limite normale. Eu lucrez în ture, aşa că nu e întotdeauna uşor, dar, cu efort, le împăcăm pe toate. Orientarea şi disciplina sunt totul în viaţă”, crede Toma Ivan, fost sportiv de performanţă. Nu e de mirare că toţi copiii lui sunt pasionaţi de sport. Dacă băieţii fac rugby, studentele Alexandra şi Irina Ivan joacă în echipa de fotbal feminin A.F.C. Universitatea, iar în acest an au atins o performanţă deosebită: echipa Universitatea Galaţi a promovat în prima ligă de fotbal feminin. Interesant e că în echipa Universitatea Galaţi sunt patru surori din familia Ivan, două dintre ele încă eleve. “Cu inimă bună se leagă toate”, spune sfătos şi mândru tatăl viitorilor ingineri, care mai crede că sunt perspective ca ai săi copii să trăiască decent şi în România.

Citit 6814 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iunie 2018 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.