Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

Gabriel Procopenco şi Iulia Ene sunt doi studenţi de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi care au luat locul I la competiţia "Unilever Engineering League". Ei au creat o aplicaţie software inteligentă în Android Studio, prin care o companie poate realiza o comunicare eficientă între departamente.

Cei doi sunt de la facultăţi diferite: Gabriel e student la Inginerie - Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, anul II, iar Iulia este la Ştiinţe şi Mediu, specializarea Mate-info, anul III, dar ambii sunt membri ai Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.
“Tinerii au colaborat foarte bine şi au concurat în echipa Piroboridava - nume amintind de cetatea dacică de la Poiana. Pentru că au realizat un proiect foarte bun, cu aplicaţie în viitor, cei doi s-au întors de la Ploieşti, de la faza naţională, cu Premiul I”, a declarat şef lucrări Florin Bogdan Marin, mentorul lor din cadrul Cercului.
Practic, aplicaţia permite o comunicare mai bună în cadrul unei companii multinaţionale, cu multe departamente: dacă un muncitor detectează o problemă, deschide aplicaţia, scrie despre ea, pune foto sau scanează codul de bare şi propune o soluţie, iar mesajul ajunge într-o bază de date pe telefon sau pe laptopul administratorului/ managerului, care poate lua decizii în cel mai scurt timp. Astfel, creşte eficienţa managerială în instituţie. “Eu m-am ocupat de partea de baze de date, iar colegul meu de partea de Android. A fost o provocare, pentru că era un proiect extracurricular şi este prima dată când mă ocup cu aşa ceva. Am lucrat la aplicaţie cam o săptămână”, a explicat Iulia.
Din 21 de echipe participante în competiţie, trei au rămas în finală şi gălăţenii au câştigat, pentru că proiectul lor era funcţional. “Cei de la Unilever s-au declarat mulţumiţi de aplicaţia noastră, pentru că s-a putut proba. Am primit locul I, dar şi propunerea onorantă de a participa în această vară la Ploieşti la un internship plătit, pe o perioadă de trei luni, timp în care să ne îmbunătăţim proiectul”, a declarat Gabriel Procopenco.
“Meritul echipei noastre a fost că a realizat într-un timp foarte scurt o aplicaţie foarte complexă, apreciată şi pentru că este securizată: nimeni din afara companiei nu poate accesa datele introduse în sistem. Efortul e maxim, mai ales că cei doi mai participă şi la alte două competiţii”, a explicat Florin Bogdan Marin, coordonatorul Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.
Competiţia "Unilever Engineering League" a fost lansată pentru studenţii din România, Polonia şi Ungaria.

Citit 6913 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 13:48

3 comentarii

 • postat de anon Miercuri, 08 Mai 2019 22:21 5.13.181.*** Link la comentariu
  0
  0

  In cadrul unei multinationale se face un ticket catre departamentul responsabil de problema si se iau masuri (lucrez la multinationale din anul 4 de facultate, de 7 ani).
  Premiem reinventarea rotii. Alti studenti fac lucruri mult mai interesante si noi ne uitam la "bling bling"

  Raportează
 • postat de danut Marți, 07 Mai 2019 09:21 86.125.107.*** Link la comentariu
  0
  13

  Felicitari!
  Acum, ce facem sa-i pastram? Galatiul tot produce tineri valorosi. In cam orice disciplina de la sport la educatie. Si pe la 18-25 de ani isi strang jucariile si pleaca...

  Raportează
 • postat de Ana Marți, 07 Mai 2019 08:51 95.76.34.*** Link la comentariu
  0
  11

  Felicitari! Ati demonstrat ca se poate face performanta! Sunteti un exemplu!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.