Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

Gabriel Procopenco şi Iulia Ene sunt doi studenţi de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi care au luat locul I la competiţia "Unilever Engineering League". Ei au creat o aplicaţie software inteligentă în Android Studio, prin care o companie poate realiza o comunicare eficientă între departamente.

Cei doi sunt de la facultăţi diferite: Gabriel e student la Inginerie - Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, anul II, iar Iulia este la Ştiinţe şi Mediu, specializarea Mate-info, anul III, dar ambii sunt membri ai Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.
“Tinerii au colaborat foarte bine şi au concurat în echipa Piroboridava - nume amintind de cetatea dacică de la Poiana. Pentru că au realizat un proiect foarte bun, cu aplicaţie în viitor, cei doi s-au întors de la Ploieşti, de la faza naţională, cu Premiul I”, a declarat şef lucrări Florin Bogdan Marin, mentorul lor din cadrul Cercului.
Practic, aplicaţia permite o comunicare mai bună în cadrul unei companii multinaţionale, cu multe departamente: dacă un muncitor detectează o problemă, deschide aplicaţia, scrie despre ea, pune foto sau scanează codul de bare şi propune o soluţie, iar mesajul ajunge într-o bază de date pe telefon sau pe laptopul administratorului/ managerului, care poate lua decizii în cel mai scurt timp. Astfel, creşte eficienţa managerială în instituţie. “Eu m-am ocupat de partea de baze de date, iar colegul meu de partea de Android. A fost o provocare, pentru că era un proiect extracurricular şi este prima dată când mă ocup cu aşa ceva. Am lucrat la aplicaţie cam o săptămână”, a explicat Iulia.
Din 21 de echipe participante în competiţie, trei au rămas în finală şi gălăţenii au câştigat, pentru că proiectul lor era funcţional. “Cei de la Unilever s-au declarat mulţumiţi de aplicaţia noastră, pentru că s-a putut proba. Am primit locul I, dar şi propunerea onorantă de a participa în această vară la Ploieşti la un internship plătit, pe o perioadă de trei luni, timp în care să ne îmbunătăţim proiectul”, a declarat Gabriel Procopenco.
“Meritul echipei noastre a fost că a realizat într-un timp foarte scurt o aplicaţie foarte complexă, apreciată şi pentru că este securizată: nimeni din afara companiei nu poate accesa datele introduse în sistem. Efortul e maxim, mai ales că cei doi mai participă şi la alte două competiţii”, a explicat Florin Bogdan Marin, coordonatorul Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.
Competiţia "Unilever Engineering League" a fost lansată pentru studenţii din România, Polonia şi Ungaria.

Citit 4904 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 13:48

3 comentarii

 • postat de anon Miercuri, 08 Mai 2019 22:21 5.13.181.*** Link la comentariu
  0
  0

  In cadrul unei multinationale se face un ticket catre departamentul responsabil de problema si se iau masuri (lucrez la multinationale din anul 4 de facultate, de 7 ani).
  Premiem reinventarea rotii. Alti studenti fac lucruri mult mai interesante si noi ne uitam la "bling bling"

  Raportează
 • postat de danut Marți, 07 Mai 2019 09:21 86.125.107.*** Link la comentariu
  0
  13

  Felicitari!
  Acum, ce facem sa-i pastram? Galatiul tot produce tineri valorosi. In cam orice disciplina de la sport la educatie. Si pe la 18-25 de ani isi strang jucariile si pleaca...

  Raportează
 • postat de Ana Marți, 07 Mai 2019 08:51 95.76.34.*** Link la comentariu
  0
  11

  Felicitari! Ati demonstrat ca se poate face performanta! Sunteti un exemplu!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro