Doi studenţi gălăţeni, locul I la un concurs naţional

Doi studenţi gălăţeni, locul I la un concurs naţional
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gabriel Procopenco şi Iulia Ene sunt doi studenţi de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi care au luat locul I la competiţia "Unilever Engineering League". Ei au creat o aplicaţie software inteligentă în Android Studio, prin care o companie poate realiza o comunicare eficientă între departamente.

Cei doi sunt de la facultăţi diferite: Gabriel e student la Inginerie - Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, anul II, iar Iulia este la Ştiinţe şi Mediu, specializarea Mate-info, anul III, dar ambii sunt membri ai Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.

“Tinerii au colaborat foarte bine şi au concurat în echipa Piroboridava - nume amintind de cetatea dacică de la Poiana. Pentru că au realizat un proiect foarte bun, cu aplicaţie în viitor, cei doi s-au întors de la Ploieşti, de la faza naţională, cu Premiul I”, a declarat şef lucrări Florin Bogdan Marin, mentorul lor din cadrul Cercului.

Practic, aplicaţia permite o comunicare mai bună în cadrul unei companii multinaţionale, cu multe departamente: dacă un muncitor detectează o problemă, deschide aplicaţia, scrie despre ea, pune foto sau scanează codul de bare şi propune o soluţie, iar mesajul ajunge într-o bază de date pe telefon sau pe laptopul administratorului/ managerului, care poate lua decizii în cel mai scurt timp. Astfel, creşte eficienţa managerială în instituţie. “Eu m-am ocupat de partea de baze de date, iar colegul meu de partea de Android. A fost o provocare, pentru că era un proiect extracurricular şi este prima dată când mă ocup cu aşa ceva. Am lucrat la aplicaţie cam o săptămână”, a explicat Iulia.

Din 21 de echipe participante în competiţie, trei au rămas în finală şi gălăţenii au câştigat, pentru că proiectul lor era funcţional. “Cei de la Unilever s-au declarat mulţumiţi de aplicaţia noastră, pentru că s-a putut proba. Am primit locul I, dar şi propunerea onorantă de a participa în această vară la Ploieşti la un internship plătit, pe o perioadă de trei luni, timp în care să ne îmbunătăţim proiectul”, a declarat Gabriel Procopenco.

“Meritul echipei noastre a fost că a realizat într-un timp foarte scurt o aplicaţie foarte complexă, apreciată şi pentru că este securizată: nimeni din afara companiei nu poate accesa datele introduse în sistem. Efortul e maxim, mai ales că cei doi mai participă şi la alte două competiţii”, a explicat Florin Bogdan Marin, coordonatorul Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.

Competiţia "Unilever Engineering League" a fost lansată pentru studenţii din România, Polonia şi Ungaria.

Citit 8306 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.