Concurs de creaţie culinară la Universitatea ”Dunarea de Jos”

Concurs de creaţie culinară la Universitatea ”Dunarea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în colaborare cu Agenţia Universitară Francofonă, organizează vineri, 17 mai, în Cantina 2 a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, concursul de creaţie culinară „La gastronomie internationale au Dunarea de Jos”.

Activitatea, ajunsă la a VI-a ediţie, va debuta la ora 13,00 cu o conferinţă de presă, urmată de o sesiune de degustare a preparatelor realizate de participanţi: studenţi în anul II şi III la specializările Ingineria produselor alimentare şi Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, masteranzi de anul I şi, în premieră, elevi de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Liceul Tehnologic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”.

Peste 42 de feluri de mâncare şi dulciuri îi vor face invidioşi pe bucătarii cu renume. Studenţii vor încerca să impresioneze juriul cu: piept de raţă cu sos de cireşe, friptură de vită cu piure de mazăre, cannoli cu mouse, sushi, file de porc cu sos de whisky, supă cremă de ceapă cu avocado, friptură de porc cu piure de pătrunjel şi sos de coacăze, ton fript cu piure multicolor, somon la grătar cu salată de avocado şi sparanghel sau somon în crustă de alune cu ierburi aromatice. La capitolul dulce, concurenţii au pregătit atât prăjituri sănătoase, cât şi reţete inedite. Cei interesaţi vor putea degusta: waffles fără gluten, “Prăjitura copilăriei”, prăjituri cu mac, cu ciocolată şi alune, Panna Cotta cu zmeură, clătite cu cremă de vanilie şi sirop de coacăze, dar şi jeleu de fructe şi pudding de dovleac. Cele nouă echipe de liceeni se vor prezenta cu preparate din bucătăria internaţională: supă mexicană, guacamole, enchiladas şi churros, miel gătit după o reţetă grecească, coq au vin, souflaki şi tzatziki, baclava, Napolitan pizza, Prăjitură Napoleon, Tart Tatin şi Banh Mi sandwich.

Tot vineri vor fi expuse și produsele eco-inovative calificate la faza locală a concursului Ecotrophelia 2019, ce vor reprezenta universitatea gălăţeană la faza naţională.

Concursul va fi jurizat de o echipă de degustători ai S.I.A. şi de un juriu format din reprezentanţi ai agenţilor economici implicaţi în proiect.

Citit 1834 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.