Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Viitoarele sisteme energetice vor trebui să aibă eficienţă energetică ridicată şi să folosească în proporție din ce în ce mai mare resurse regenerabile, cu impact redus asupra mediului. E concluzia unei mese rotunde, organizate de Departamentul de Sisteme Termice şi Ingineria Mediului de la Facultatea de Inginerie din Galaţi, cu tema: „Îmbunătăţirea eficienţei generării energiei electrice şi termice și decarbonizarea sectorului energetic”. Evenimentul a reunit cadre didactice, doctoranzi, masteranzi, specialişti din industrie şi mediul de afaceri. Printre participanţi s-a numărat şi ing. Constantin Chitic-Foldi, absolvent al Facultăţii de Mecanică, specializarea Sisteme şi Echipamente Termice, promoţia 1991, care lucrează în prezent la Electric Power Research Institute (EPRI) din SUA. El a dat exemple de cele mai bune practici internaţionale în exploatarea echipamentului energetic, în special a generatoarelor de abur şi a turbinelor cu gaze şi abur, în menţinerea unei eficienţe ridicate a centralelor electrice pe combustibili fosili, operând în condiţiile influxului crescut de energie regenerabilă în sistemul energetic. Obiectivele principale ale întâlnirii au fost: promovarea eficienţei energetice şi a conservării energiei; discutarea tendinţelor altor ţări privind eforturile de decarbonizare în sistemul energetic şi facilitarea interacţiunii dintre tinerii cercetători şi parteneri din mediul economic, dar şi institute de cercetare în domeniu; găsirea unor soluţii prin care cele mai bune practici internaţionale pot fi aplicate la nivel regional şi local.

Citit 312 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 21:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro