Cercetătorii de la Măgurele vin la UGAL INVENT

Cercetătorii de la Măgurele vin la UGAL INVENT
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi organizează, în perioada 16-18 octombrie, prin Platforma interdisciplinară REFORM, ediţia a IV-a a Salonului Inovării şi Cercetării UGAL INVENT 2019.

Anul acesta s-au înscris peste 150 de participanţi, cercetători din universităţile şi institutele de cercetare din România şi Republica Moldova, care vor aduce la sediul central din Domnească nr. 47 cele mai noi descoperiri din inginerie, fizică, chimie, matematică. După deschiderea de miercuri, de la ora 11,00, vor avea loc discuţii şi demonstraţii, mai multe sesiuni ştiinţifice, în Sala Senatului Universităţii, iar vizitatorii îi vor putea cunoaşte pe expozanţi. Punctul de atracţie îl constituie  venirea specialiştilor care lucrează la cel mai mare laser din lume, cel de la Măgurele, care vor avea o prezentare pe 17 octombrie, încercând să răspundă la întrebarea ce aşteaptă comunitatea ştiinţifică, comunităţile locale şi mediul de afaceri de la acest proiect. Vor fi prezenţi specialişti de la Centrul Internaţional de Cercetare de la Măgurele: dr. Mircea Pentia, cercetător ştiinţific principal la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei, dr. Dan Gabriel Ghiţa, director ELI-NP 2, Dragoș Şeuleanu, coordonatorul Compartimentului de Transfer Tehnologic și Comunicare, şi dr. Lucian Pintilie, director ştiinţific la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.

Ultima zi de UGAL INVENT se va încheia cu o ceremonie de premiere. Evenimentul este realizat sub patronajul Ministerului Cercetării și Inovării şi al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România. UGAL INVENT sprijină  inovarea la nivel național și internațional, reprezentând o oportunitate oferită specialiştilor de a-și face cunoscută cercetarea atât în mediul industrial, cât și publicului larg.

Citit 2240 ori Ultima modificare Luni, 14 Octombrie 2019 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.