Predarea interactivă în şcoala europeană a viitorului

Predarea interactivă în şcoala europeană a viitorului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Patru profesori de la Colegiul Economic "V. Madgearu" - Cojocaru Carmen, Delia Sofronea, Eleny Cojocaru şi Monica Carp - au participat la proiectul "Predarea interactivă în şcoala europeană a viitorului". Cursul a fost furnizat de International Training Center, cu sediul în Praga, dar s-a desfăşurat la Barcelona, Spania.

Acest curs, desfăşurat în limba engleză, a fost structurat pe zece module, în total 40 de ore, fiecare modul incluzând metode şi tehnici inovative de predare-învăţare-evaluare, ce pot fi utilizate la diferite discipline, dar şi în activităţi transdisciplinare.

În timpul cursurilor, am apreciat modalitățile moderne în care pot fi abordate conținuturile învățării în clasă, am jucat roluri diverse, am învățat prin joc, am construit povești, am utilizat resurse educaționale noi. În același timp, am socializat cu cadre didactice din alte țări, am împărtășit cu acestea din experiențele didactice personale. S-a pus accent pe digitalizarea actului didactic, am utilizat diferite programe pentru realizarea unor evaluări atractive pentru elevi.

La acest curs au participat cadre didactice din Belgia, Macedonia, Serbia, Portugalia, Polonia, Germania, Slovacia, Italia, Suedia şi România, transformând această experiență într-o valoroasă perioadă de formare profesională.

În timpul liber, am reușit să vizităm câteva din minunățiile Barcelonei, care ne-au impresionat profund. Acest oraș spaniol cu totul aparte le are pe toate: o bucătărie de excepție, clădiri de o arhitectură fascinantă, plaje de vis, străzi pline de viață, multă atenție la detalii și extravaganță spaniolă. Bulevardul Las Ramblas se îmbracă în haine diferite ziua și noaptea, oferindu-ți un boost de energie încă din momentul în care pășești pe el.

Am acumulat cunoştinţe si informaţii care mă vor ajuta să aduc o nouă abordare a orelor de limba engleză, să motivez elevii să înveţe noţiunile necesare într-un mod plăcut şi interactiv.

Citit 4678 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.