Marş al elevilor din Tălpigi

Marş al elevilor din Tălpigi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Non-Violenţei, elevii Școlii Gimnaziale "Ion Creangă" din Tălpigi, comuna Ghidigeni, judetul Galați, au organizat un marș împotriva violenței și se declară Non Violenți pentru totdeauna. De-a lungul timpului, în școlile din România s-au desfășurat o multitudine de activități în ceea ce privește prevenirea și combaterea violenței: filmulețe educative, prezentări PowerPoint etc. Deşi se văd rezultatele, încă mai e nevoie de astfel de activităţi, deoarece încă ne mai confruntăm cu cazuri de violență fizică și verbală.
La Şcoala Gimnazială din Tălpigi nu numai că am spus "Nu violenţei", ci vom transforma vorbele în fapte și le vom pune în aplicare. Vom lua atitudine, vom face în aşa fel încât aceste acţiuni să nu fie doar evenimente bifate fără nicio finalizare. Ne dorim o școală în cadrul căreia să avem elevi care ştiu să poarte discuții civilizate. Avem copii educați și care se comportă că atare: respectă și sunt respectați, comunică, discută, aplanează conflictele, nu le amplifică. Așa că, în fiecare an, de Ziua Mondială a Non-Violenţei, pe data de 30 ianuarie, vom mărșălui împotriva violenței și ne declarăm non violenţi pentru totdeauna. Este modul nostru de a ne reaminti în fiecare an că lucrurile se pot rezolva fără conflicte, care nu aduc nimic bun.

Citit 2327 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2020 13:15

1 comentariu

 • postat de Oancea Dorina
  Joi, 06 Februarie 2020 09:57
  92.84.225.***
  Buna ziua! Elena Gabriela Oancea este eleva la Scoala Gimnaziala ,,Ion Creanga'', Talpigi. Activitatea metionata este realizata de catre doamna profesor, Nadane Florrntina, responsabil Comisia Antiviolenta din scoala, in colaborare cu doamna consilier educativ, prof. Oancea Dorina. Va multumim pentru articolul publicat!
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.