Cursuri de formare pentru şcoala online la Umbrăreşti

Cursuri de formare pentru şcoala online la Umbrăreşti
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Trecerea de la sistemul de educație tradițional la cel online a reformulat radical procesul de predare-învățare. Organizarea acestui nou tip de învățare presupune o pregătire specială, atât la nivelul adaptării și gestionării conținutului, a asigurării mijloacelor necesare procesului de instruire, cât și din perspectiva pregătirii elevilor și a profesorilor pentru a se adapta noilor cerințe tehnologice.

Astfel, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Sf. Stelian” din Umbrăreşti au beneficiat, la începutul acestui an școlar, de proiectul „Școală pentru viitor!”, finanțat prin programul StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Proiectul și-a propus să găsească modalitățile optime de a dezvolta competențele necesare integrării tuturor elevilor, mai ales a celor aflați în risc de abandon, în activitățile de învățare online.

În plus, proiectul a fost de un real folos și cadrelor didactice cu mai puține competențe digitale, oferindu-le posibilitatea de perfecționare. În cadrul atelierelor de lucru susținute în cadrul școlii, elevii și profesorii și-au îmbunătățit  abilitățile de lucru privind utilizarea platformelor e-learning: Google Classroom, Google Meet, Zoom, dar și a aplicațiilor educaționale: Wordwall, Liveworksheets, WordArt atât de necesare în această perioadă.

Cu ajutorul proiectului, elevii școlii au reușit să-și rescrie parcursul educațional, acumulând tehnici eficiente de lucru, sprijiniți fiind de către profesori dornici să-i modeleze și să-i ajute să se adapteze.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro.

Citit 2706 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2020 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.