Câţi bani a investit Primăria în şcolile gălăţene

Câţi bani a investit Primăria în şcolile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru funcționarea în bune condiții a unităților de învățământ, Primăria municipiului Galaţi a alocat peste 20 de milioane de lei pentru reparații și asigurarea utilităților, se arată într-un comunicat de presă. În plus, înainte de începerea noului an școlar, Primăria a suplimentat cheltuielile de funcționare a unităților de învățământ cu suma totală de 5.637.000 lei, pentru achiziționarea de laptopuri și camere web necesare derulării activității școlare, precum și pentru materiale (măști și dezinfectanți) în vederea combaterii răspândirii COVID -19. Nu mai puţini importante sunt fondurile europene atrase pentru modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ.

Potrivit informaţiilor oficiale, municipalitatea are în diverse stadii, 31 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 206.402.366 lei (peste 42 de milioane de euro). Dintre acestea sunt finalizate trei investiţii europene la Școala Gimnazială Nr. 22, Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu” și Școala Gimnazială Nr. 3.

Alte 11 proiecte în valoare de 13,9 milioane de euro, sunt în implementare. Beneficiază de investiţii şcolile nr. 33, 17, „Dan Barbilian”, „Mihail Sadoveanu”, „Grigorie Teologul”, „Ștefan cel Mare” (Nr. 13), „Gheorghe Munteanu”, Grădinița cu 8 săli de grupă Nr. 40 cu program normal din Țiglina II, Liceele ”Dunărea” Galați, „Anghel Saligny” şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Tuturor acestora li se adaugă investiţiile în derulare la cele două creşe publice, nr. 1 şi 36.

Se află în evaluare 17 proiecte a căror valoare se ridică la 26,9 milioane de euro. Investiţiile vizează şcolile Nr. 28, 16, 18, 25, 29, Şcoala „Miron Costin” - corp C1 și C2 (două proiecte), Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu”, Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, sunt depuse proiecte europene pentru grădinițele cu program prelungit Nr. 30, 9, „Motanul Încălțat” şi „Codruța” dar şi pentru reabilitarea imobilului din strada Al. I. Cuza nr. 24 în vederea înființării unei creșe.

„Contribuția de la bugetul local pentru toate aceste proiecte este estimată la 5,2 milioane de euro”, precizează Primăria.

În plus, în contextul pandemiei, administraţia locală a mai depus un proiect pentru achiziția de echipamente IT pentru unitățile școlare, precum și un alt proiect pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Asta înseamnă dotarea cu echipamente de protecție/dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatura destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor.

Citit 2247 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.