Profesorii de la Umbrăreşti, la cursuri în Spania

Profesorii de la Umbrăreşti, la cursuri în Spania
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada 12 iulie - 16 iulie, şase cadre didactice de la Școala Gimnazială "Sf. Stelian" din Umbrărești-Deal au participat la mobilitatea de formare a personalului didactic în cadrul proiectului "Let’s Work Safely on the Internet!", organizată în parteneriat cu organizația gazdă Sistema Practices, din Valencia, Spania, fiind finanțată integral prin programul Erasmus+.

Programul de formare realizat prin cursul structurat "ICT for Teaching and Learning" le-a dăruit  participanților experiențe inedite și amintiri de suflet.

Pe parcursul mobilității, profesorii au avut posibilitatea de a dobândi informații cu privire la utilizarea tehnologiilor în lecțiile curente, de a încorpora diferite aplicații digitale eficace, cum ar fi: Google Classroom, modelul SAMR, Google Drive, Google Forms, Class Diary, Google Sites, Vocaroo, Genially, Canva, Screencast, Youtube, Edpuzzle, Padlet, Learning apps, Quizlet, Kahoot etc. în activitățile didactice. Formatoarea Anna Venuto ne-a oferit idei practice de utilizare a lor în sala de clasă.

Alte componente ale mobilității au fost îmbunătățirea competențelor lingvistice și dezvoltarea unor noi practici de învățare și metode de predare. Astfel, s-au creat oportunități pentru dezvoltarea unor noi activități educaționale, prin diversificarea curriculumului.

În plus, participarea la acest curs a oferit posibilitatea cursanților de a vizita Valencia, un oraș fascinant în care se îmbină vechiul cu modernul, străzile înguste din Ciutat Vella cu bulevardele largi străjuite de palmieri, clădirile din secolele XIV-XVIII cu edificiile cu arhitectură avangardistă din Ciudad de las Artes y las Ciencias, Oraşul Artelor şi Ştiinţelor. Plimbările prin grădinile Turiei pline de leandri cu flori albe și roz și pe țărmul cu nisip auriu al Mediteranei au reprezentat o sursă de încântare.

Acest curs a reprezentat o șansă de a învăța, un prilej de a călători și de a interacționa cu oameni provenind din țări cu culturi diferite, de a ne lărgi orizontul cultural.

Citit 1985 ori Ultima modificare Marți, 17 August 2021 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.