Siguranţa pe internet, o problemă reală

Siguranţa pe internet, o problemă reală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu ocazia vacanței impuse de minister, s-a demarat proiectul Erasmus+ "Siguranța online și offline în Şcoala «Constantin Gh. Marinescu»".

Faza de implementare a fost demarată cu ateliere de lucru organizate de profesorii cursanți pentru colegii de cancelarie. Astfel, cei trei colegi participanți la cursul de la Madrid, din luna aprilie, au susținut două sesiuni de instruire, una pentru cadrele didactice din învățământul primar și una pentru profesorii de la clasele gimnaziale, intitulate "Modalități de transformare a orelor de curs în ore digitale", iar până în iunie 2022 vor implementa softurile și platformele educaționale la clasă.

Colegii participanți la cursul de la Barcelona, la începutul lunii septembrie, au realizat un atelier de instruire, "Metode eficiente de prevenire a bullying-ului", la care au participat, în condițiile impuse de pandemie, doar profesorii școlii noastre, atât fizic, cât și online. Începând din noiembrie 2021, resursele acestui workshop vor fi folosite în cadrul orelor de consiliere și orientare la clasele primare și gimnaziale și în ședințele cu părinții.

Profesorii participanți la cursul de la Berlin, de la începutul lui august, au realizat workshopul "Abordări practice ale încorporării gestionării conflictelor în curriculum".

Ultimul atelier din acestă vacanță de toamnă a avut loc în a doua săptămână, organizat de colegii care au participat la cursul de la Porto, la începutul lui septembrie, curs intitulat "Soft Skills, Communicative Skills and Coaching". Colegii vor realiza o sesiune de informare despre "Tehnicile de coaching", pentru stabilirea și menținerea unei relații autentice în clasă și în școală.

Deși trăim vremuri pline de incertitudine din multe puncte de vedere, este de datoria adulților de a crea o lume sigură pentru generația viitoare. Asta implică si un spațiu sigur în ceea ce privește locul în care își petrec majoritatea timpului în afara casei. Cu ajutorul acestor cursuri, vom asigura siguranța digitală, vom dezvolta încrederea între elevi și profesori și vom realiza un climat pozitiv în școală.

Citit 1600 ori Ultima modificare Marți, 16 Noiembrie 2021 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.