42 de elevi de la Cudalbi au făcut practică în Spania şi Portugalia

42 de elevi de la Cudalbi au făcut practică în Spania şi Portugalia
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Liceul Tehnologic Nr. 1 din Cudalbi este beneficiar, începând cu anul 2019, al Proiectului Erasmus+ "Reuşita în carieră”, în colaborare cu parteneri din Portugalia şi Spania. Obiectivele au fost atinse, în mod special, prin derularea mobilităţilor de învățare de către 42 de elevi în cadrul unui parteneriat care este alcătuit din: Liceul Tehnologic Nr. 1 Cudalbi, UPA Granada și MEP Europroject Granada SL Spania și Asssociacao Intercultural Amigos da Mobilidade, Portugalia.

În luna februarie a acestui an, o echipă formată din 25 de elevi de specializarea Tehnician în activități de comenț, însoțiți de profesorii Ionescu Irina și Lupu Alexandru au participat la stagiul de practică, timp de trei săptămâni în Portugalia, în oraşul Barcelos. Elevii au fost repartizați pe grupe, desfășurând activități la firme de profil din oraș și împrejurimi prin parteneriatul Asssociacao Intercultural Amigos da MobilidadeA fost o experiență inedită atât pentru elevi, cât și pentru colegii profesori, care, timp de trei săptămâni, au fost responsabili ca toate activitățile desfășurate de elevi să fie conforme cu cerințele stagiului de practică.

În luna martie, 17 elevi de la specializarea Tehnician în agricultură ecologică și Tehnician veterinar, însoțiți de profesorii Cristea Iulian și Anton Doru au mers, tot pentru trei săptămâni, în Spania, în oraşul Granada. Aici au participat la activități specifice din cadrul fermei ecologice La Huerta del Gui, unde au realizat diverse lucrări de plantare de pomi fructiferi, de îngrijire a plantelor legumicole și pomicole, prin învățarea procedeului de altoire. Elevii de la specializarea Tehnician Veterinar au realizat activităţi ce țin de domeniul medical la clinica Galileo și la fermele zootehnice din zona Granadei. Pe lângă alte activități practice, elevii au beneficiat de vizite de studiu și excursii tematice în orașele Malaga, Sevilla, Cordoba, Granada.

Pot să afirm, în calitate de profesor monitor, că, în cadrul acestor mobilități, elevii au dobândit totodată și competențe-cheie la nivelul standardelor europene, precum aplicarea legislației privind igiena și securitatea muncii, desfășurarea de acțiuni de evitare a riscurilor. De asemenea, prin participarea la activități, în funcție de domeniul ales, și-au dezvoltat competențe-cheie, în vederea unei bune integrări pe piața muncii.

Citit 2456 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2022 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.