Deschiderea proiectului Școala Europeană Danubiană. „Uniți în pace pentru UCRAINA”

Deschiderea proiectului Școala Europeană Danubiană. „Uniți în pace pentru UCRAINA”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Asociația "DANUBIANA" Galați și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează, în perioada 23-30 octombrie 2022, a V-a ediție a proiectului Școala Europeană Danubiană - sub deviza "Uniți în pace pentru UCRAINA", la care va participa un grup cu 29 de cadre didactice, etnici români, profesori și învățători din regiunea Odesa, Republica Ucraina.

Tema proiectului este valorizarea istoriei și culturii comune precum și a valorii spirituale a limbii române și a tradițiilor românești care să ducă la conștientizarea importanței istoriei, spațiului și timpului istoric comun al României, Basarabiei și Bucovinei în aceste momente de grea cumpănă pentru estul Europei. Cunoașterea informațiilor cu privire la români, în contextul geopolitic actual este foarte importantă pentru toți românii din țară și expațiile în care trăiesc aceștia.

Luni, 24 octombrie, are loc deschiderea manifestărilor la Colegiul Național "Costache Negri" Galați, în cadrul proiectului Școala Europeană Danubiană - ”Uniți în pace pentru UCRAINA". Proiectul va fi deschis de directorul Colegiului Național „Costache Negri”, Galați, Manuela Andra Ionescu, alături de președinta Asociației Danubiana Galați, Antoneta Crudu. Printre invitații de seamă ai evenimentului se vor afla Î.P.S. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preşedinta Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est – scriitoarea Florina Zaharia, precum şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Consulatului General al României la Odesa,  Prefecturii Județului Galați, Consiliului Județean Galați, Primăriei Galați, Primăriei Umbrărești Galați, Serviciului Județean Anticorupție Galați, Inspectoratului Școlar Județean Galați, Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, Inspectoratului de Poliție Județean Galați, Poliției Locale Galați, Seminarului Teologic „Sfântul Andrei” Galaţi, Muzeului de Istorie „Paul Paltănea”  Galaţi, Muzeului de Ştiințele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi, Cercului Militar Galați și Grădiniței cu Program Prelungit “Camil Ressu” Galați.

Citit 1456 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2022 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.