O nouă cantină pentru studenții Universităţii „Dunărea de Jos” (FOTO)

O nouă cantină pentru studenții Universităţii „Dunărea de Jos” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

O nouă cantină pentru studenți a fost inaugurată luni, 6 februarie, în Campusul Științei de pe strada Domnească. Studenții, profesorii, dar și persoanele doritoare din exterior se pot bucura de diverse feluri de mâncare, la prețuri mici, într-un spațiu reabilitat și dotat cu mobilier de ultimă generație.

La deschiderea cantinei au participat atât rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, cât și președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, și Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Casian. Evenimentul a debutat cu o conferință de presă, în cadrul căreia am aflat că spațiul are o capacitate de 180 de persoane și poate fi folosit atât pentru servirea mesei, cât și pentru diverse alte activități, fiind dotat cu videoproiector și ecran de proiecție. Totodată, s-a menționat că oricine dorește poate servi masa la cantină, chiar dacă nu este student sau cadru universitar, însă nu va beneficia de reduceri. Astfel, angajații universității beneficiază de un discount de 20%, iar studenții de un discount de 30%, lucru care face ca prânzul în campus să fie accesibil.

Cantina a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Casian, care i-a felicitat, în discursul său, pe cei prezenți pentru vizibila muncă depusă, în timp ce pe ecranul de proiecție rulau imagini cu spațiul aşa cum arăta înainte de renovare, sufocat de deșeuri, cu pardoseala plină de gropi, nivelarea fiind destul de dificil de realizat. Rezultatul obţinut este însă pe măsura muncii depuse, studenții având acum la dispoziție un loc modern de servire a mesei.

Ultimul cuvânt l-a avut președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, care a menționat că, deși avea planificată o deplasare la București, nu a putut lipsi de la un eveniment atât de important pentru studenții gălățeni, care, potrivit declaraţiei sale, "ne fac mândri peste tot în lume după absolvirea facultăților din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați".

Citit 8350 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 21:24

7 comentarii

  • postat de Radu
    Joi, 09 Februarie 2023 09:48
    80.32.118.***
    Dupa cum se vede in fotografie, este un obicei (marca inregistrata romaneasca), ca produsele sa fie amestecate intre ele.
    Se observa cel putin 4 produse asezate pe aceeasi tava. Cum se numeste produsul? Care este pretul de la raft, nu cel afisat din lista meniului?
    Spun ca este ceva specific romanesc pentru ca acelasi fapt se intampla in magazine. Salamuri cu diferite compozitii si diferiti fabricanti, asezate unele peste altele, fara folie de protectie dupa ce s-a taiat din el iar eticheta cu preturi undeva mai la distanta.
    De foarte multe ori vedem in vitrine salamuri si mezeluri cu o culoare diferita (inchisa la culoare) pentru ca anterior se taiase din el si nu fusese reambalat corespunzator.
    0
    0
  • postat de Marian
    Miercuri, 08 Februarie 2023 09:52
    80.32.118.***
    Oare pentru o amarata de cantina in care se vede clar ca sunt doar cateva mese asezate si spatiul este la el acasa, trebuia facuta o asa mare festivitate?
    Rectorul Universităţii, președintele CJ Costel Fotea, Arhiepiscopul Casian, presa, televiziunea, plus alte persoane mai putin importante si alti lingai cu diploma sau aspiranti la acest post.
    Daca nu era sfintita se altera gustul mancarii?
    Privita de afara stie cineva ca acolo este o cantina? Ca in afara de cateva baloane nu se vede vreun indicator.
    0
    0
  • postat de Radu
    Marți, 07 Februarie 2023 19:27
    86.120.136.***
    A inceput campania. Trei ani nu s-a facut nimic.
    0
    0
  • postat de rodax
    Luni, 06 Februarie 2023 19:57
    92.83.34.***
    a ajuns mare eveniment deschiderea unei cantine.cantina asta trebuia deschisă in urmă cu vreo 4 luni când a fost gata,dar cineva nu și-a făcut treaba in acest sens.altfel,așteptăm alte evenimente de sărbătorit in Galați precum deschiderea de investiții productive,generatoare de locuri de muncă,imbunătățirea infrastructurii,etc.
    0
    0
  • postat de ococ
    Luni, 06 Februarie 2023 19:31
    77.111.247.***
    Zero design, zero respect. Ce este aceasta adapatoare? Atata puteti? Se presupune ca stiti ce inseamna atmosfera placuta atunci cand mananci. Oribil si deprimant.
    0
    0
  • postat de Manager
    Luni, 06 Februarie 2023 18:32
    89.136.4.***
    Este foarte buna ideea de a manca si alte persoane chiar daca nu sunt studenti sau profesori. Doar nu o sa facem risipa de alimente. Cantina sa respecte toate normele de igiena , sa fie curat la bucatarie, angajatii sa se spele pe maini dupa ce folosesc toaletele, sa aiba manusi , parul prins si hrana sa fie proaspata ! Ce mi se mai consuma sau mai are putin si expira poate fi dat la caini, pisici, porci sau la zoo garboavele!
    Studentii unde fac sport? Au o sala, o pista de alergare? Au aparate de fitness? Au teren de baschet si tenis , mese de tenis?
    Au unde inota? Au unde dansa? Deschideti clubul de dans la studenti cat mai repede!
    0
    0
  • postat de Ion
    Luni, 06 Februarie 2023 18:24
    46.97.176.***
    Porții mici și scumpe față de cele de la cantina din Casa Poporului.
    Ălea-s duble și la prețul subvenționat ;)
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.