Peste 15.000 de profesori vor protesta miercuri la Bucureşti

Peste 15.000 de profesori vor protesta miercuri la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Peste 15.000 de membri ai sindicatelor din învățământ și-au dat întâlnire miercuri, 10 mai 2023, la București, în fața Parlamentului, într-un amplu marș de protest. Este un avertisment adresat prim-ministrului și președintelui României, care, dacă va fi trecut cu vederea și de această dată, va duce la declanșarea grevei generale, spre finalul lunii mai.

Toate delegațiile cu sindicaliştii ce vor participa la protestul din Capitală își vor da mâna în fața Palatului Parlamentului. "Acțiunea urmărește să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc, în mod special angajații, personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar. Avem în desfășurare un referendum privind declanșarea grevei generale în Educație, începând cu data de 22 mai 2023", se arată într-un comunicat de presă comun, semnat de președinții sindicatelor din Educație, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Federația Națională Sindicală "Alma Mater". Reprezentanții celor trei sindicate spun că lista de revendicări este comună și are la bază creșterea investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii. Printre doleanțele angajaților din învățământ se numără majorarea salariilor și indexarea acestora cu rata inflației, precum şi plata orelor suplimentare pentru celelalte categorii de angajați ai sistemului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, profesorul Adrian Silivestru, susține că procesul de învățământ se va desfășura normal, lipsa cadrelor didactice care vor pleca la București urmând să fie suplinită de alți angajați ai instituțiilor școlare. "Directorii unităților de învățământ au obligația de a asigura suplinirea tuturor cadrelor didactice care lipsesc din diverse motive. Procesul de învățământ se va desfășura normal. Nu este zi liberă pentru elevi", ne-a declarat profesorul Silivestru.

Citit 1503 ori Ultima modificare Vineri, 12 Mai 2023 10:03

4 comentarii

  • postat de Cocoș Alin Cosmin
    Joi, 11 Mai 2023 08:00
    46.97.169.***
    Profesorii, personalul auxiliar și nedidactic din învățământ chiar au dreptate, să primească drepturile cerute. Nu este posibil ca un cadru didactic debutant să aibă salariu mai mic decât femeia de serviciu dintr-o Primărie. Să le fie rușine celor de la guvernare în frunte cu marioneta de Ligia, de teleghidatul de Ciuca și IOHANIS cu România lui "EDUCATĂ ".
    0
    0
  • postat de paloma
    Miercuri, 10 Mai 2023 15:55
    5.13.169.***
    @mda

    Nu m-am facut profesor ca mi-ar fi rusine sa lucrez maximum 6 ore pe zi, concediu platit peste patru luni, sa-mi jecmanesc elevii la meditatii si sa mai cer si marire de salariu !!!
    0
    0
  • postat de mda
    Miercuri, 10 Mai 2023 13:26
    5.2.209.***
    @paloma
    tu de ce tu te-ai facut profesor?
    AI FI AVUT SI TU VACANTE PLATITE!
    0
    0
  • postat de paloma
    Marți, 09 Mai 2023 23:12
    5.13.169.***
    Mai multe vacante platite !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.