Elevii de liceu, viitorii oameni de afaceri

Elevii de liceu, viitorii oameni de afaceri
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

Holul Universității din Galați a găzduit ieri târgul Județean al Firmelor de Exercițiu „Tânărul Antreprenor”, organizat de Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galați. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului interregional „Cariera se construiește pas cu pas”. Pentru marcarea evenimentului, reprezentanții, elevi ai mai multor licee de profil din Galați, au „constituit” firme de exercițiu și le-au prezentat în fața juriului și a publicului prezent la eveniment. 

Deschiderea oficială a fost marcată de cuvântul uneia dintre gazde, prof. univ. dr. Nicoleta Mișu, prorector al Universității „Dunărea de Jos” Galați, urmată de profesorul Florin Andronic, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Județean Galați. Organizatorii s-au bucurat de prezența printre ei a reprezentanților unor firme şi instituţii de renume din oraș: Sorin Necula, manager Selgros Galați, Florentin Albu, manager Carrefour Galați, Adina Dogaru, vicepreședintele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, Gheorghe Popa, avocat Baroul Galați, Alina Matric, director comercial Apan Motors Brăila, Valentina Radu, director Dokival Galați și Marius Geru, director Thecon.

Emoții, creativitate și muzică

Atmosfera în care elevii și-au prezentat firmele de exercițiu a fost una aparte, încărcată de emoţie. Standurile pe care erau prezentate exponatele imitau perfect realitatea, iar creatorii lor s-au chinuit să redea, cât au putut de bine, situația dintr-o firmă reală. Bazându-se pe creativitate și pe imaginație, copiii și-au împodobit expozițiile cu mascote reprezentative. „Este creația noastră. Am făcut o firmă, am intitulat-o, și am ales și mascota. Avem chiar și cărți de vizită și un site web unde ne puteți găsi. Mascota noastră este o doamnă căreia îi place atât de mult să citească, încât i-au crescut cărți pe cap”, ne-a spus un elev de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, prezentându-ne standul firmei sale. Pentru a uita de emoții, elevii talentați ai liceelor prezente la eveniment s-au prins în hore și au așteptat ca juriul să decidă câștigătorii.      

Așa cum era de așteptat, evenimentul a fost unul benefic pentru învățământul gălățean, având ca scop explorarea domeniului afacerilor. 

„Activitatea «Târgul firmelor de exercițiu - Tânărul antreprenor» din cadrul proiectului interregional «Cariera se construiește pas cu pas» este un câștig pentru învățământul gălățean mai ales în ceea ce privește formarea și dezvoltarea spiritului antreprenorial la elevi. Explorarea domeniului afacerilor prin acest gen de activități vine să completeze plaja de opțiuni pe care le poate avea un absolvent după finalizarea studiilor liceale. Până la urmă, aceste activități sunt de un real folos în orientarea profesională a elevilor. Le urăm succes viitorilor oameni de afaceri!”, a transmis prof. inspector Adrian Silivestru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați.

Citit 3226 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.