Ateliere interactive de robotică și programare pentru elevi

Ateliere interactive de robotică și programare pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociația „Miron Costin” anunță lansarea proiectului „Inventika”, dedicat copiilor și tinerilor pasionați de activitățile de tip STEM, care își doresc să se dezvolte multidisciplinar, încurajându-i să acceseze tehnica și tehnologia, din perspectiva construcției și programării de roboți care pot îmbunătăți viața oamenilor. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul are la bază derularea a trei workshop-uri de construcție și programare roboți care are ca scop popularizarea activităților de tip STEM în rândul copiilor și tinerilor, în vederea înființării unui club de robotică în cadrul Școlii Gimnaziale „Miron Costin” din Galați. Acesta se înscrie în demersul activ al școlii de a crește gradul de conștientizare a comunității cu privire la importanța şi beneficiile roboticii educaționale, ale educației interdisciplinare și avantajele introducerii tehnicii și tehnologiei în toate domeniile.

În cadrul activităților, elevii vor afla ce sunt dispozitivele IOT, cum se folosesc motoarele pentru deplasare, ce informații se primesc de la senzori și cum se pot programa roboții. Pe tot parcursul activităților, cei mai tineri programatori vor fi ghidați să asambleze roboți care să efectueze diverse misiuni prestabilite.

„Proiectul se adresează în principal elevilor din Școala Gimnazială «Miron Costin» din Galați care doresc să înființeze un club de robotică, într-o unitate de învățământ cu tradiție în inițiative din domeniul IT. Întrucât activitățile vor fi promovate în social-media, ne așteptăm ca și alți elevi să dorească să creeze astfel de cluburi în școala lor. Elevii împreună cu mentorii vor derula workshop-urile de construcție a roboților pe baza temei date. Elevii vor fi ghidați să construiască și să programeze elementele robotice’’, a povestit Ionela Mihaela Penu, profesoară de informatică, implicată în proiect. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Citit 1172 ori Ultima modificare Joi, 27 Iulie 2023 08:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.