Reorganizare la Inspectoratul Școlar Județean Galați, de la 1 noiembrie

Reorganizare la Inspectoratul Școlar Județean Galați, de la 1 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Proiectul Legii Învățământului preuniversitar, elaborat în mandatul Ligiei Deca și care a fost trimis în Parlament pentru adoptare în luna februarie, prevede că vor fi înființate Direcţii Judeţene de Învăţământ preuniversitar, ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educaţiei, cu personalitate juridică, prin reorganizarea actualelor Inspectorate Şcolare Judeţene.

Aceste direcții vor fi conduse de un director general și directori generali adjuncţi numiţi prin ordin al ministrului Educaţiei, în urma susținerii unui concurs de selecţie organizat de minister, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin de ministru.

La Galați, actualul Inspectorat Școlar Județean (ISJ) Galați se va diviza în două compartimente, cu activități separate. "Începând cu 1 noiembrie, inspectoratele şcolare vor fi restructurate. Se vor înființa două direcții. Este vorba, în primul rând, despre Direcția Județeană pentru Învățământ, care se va ocupa de managementul școlar. A doua parte a actualului ISJ va fi Biroul Județean ARACIP, unde vor funcționa inspectorii care în prezent se ocupă de efectuarea inspecțiilor școlare. Scopul acestei restructurări îl reprezintă obiectivitatea cu care se vor face lucrurile și simplificarea lor", ne-a declarat profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați.

Conform proiectului, desființarea ISJ-urilor are drept scop simplificarea actualei structuri, în care un inspector are de îndeplinit o mulțime de atribuții, atât legate de managementul școlar, cât și de inspecții.

Citit 8197 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2023 22:47

7 comentarii

  • postat de pensionar fara card
    Marți, 31 Octombrie 2023 20:19
    5.13.214.***
    Da la CCDGL numai activ. de fatada, cursuri invechite, tipete cand doresti ceva, o lamurire, ifose si de fapt nimic. La ISJ toate-s noi si vechi is toate. Aceeasi oameni, mentalitati, comportamente; reorganizari, refinantari, re_functii mai bine platite ca-s directii jud. Marie cu alta palarie!
    2
    4
  • postat de Adina
    Sâmbătă, 28 Octombrie 2023 08:22
    86.124.203.***
    Multi de la CCD au ore si la scoala de unde provin,la facultati private si de stat si iau un sac de bani iar alti nu pot obtine 10 ore,profesori bine instruiti,iubiti de elevi.Cand esti mutat pe un al post prin concurs lasa locul liber de unde vii.Asta se intampla la CCD galati.
    2
    7
  • postat de Cetatean
    Miercuri, 25 Octombrie 2023 13:46
    86.124.201.***
    DESFIINTAT CU TOTUL.... cu personal cu tot... c.c.d.-urile? ce rost mai au?? bani inghititi de oameni fara niciun rost, doar sa profite....
    Asta nu inseamna ca se desfiinteaza, alte cheltuuieli de la buget..... sa nu spuna ca nu au realizat si ei ceva...praf in ochi...
    3
    35
  • postat de Un dascal
    Miercuri, 25 Octombrie 2023 09:10
    84.232.141.***
    Alti directori, alti adjuncti, alte secretare si tot asa…de treizeci de ani faceti expermentari cu programa, cu structura anului scolar, cu examenele si totcautand., a ti stricat tot.
    Cu foarte mici exceptii absolventii de liceu sunt analfabeti functional, asta a ti ,,realizat,,
    5
    40
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 25 Octombrie 2023 08:31
    89.136.6.***
    Restructurare prin desfiintare ar trebui.Ca-i doar o cloaca de politruci.
    5
    43
  • postat de DC
    Miercuri, 25 Octombrie 2023 06:08
    109.102.33.***
    Simplificare prin înmulțirea posturilor, că tot trebuie reduse cheltuielile ! Apar posturi noi de director general, director general adjunct etc., numai bune pentru apropiații sistemului. Austeritate pentru fraieri, dezmăț pe bani publici pentru famigliile politice. Este jaf pe față !
    2
    42
  • postat de Ana List
    Marți, 24 Octombrie 2023 20:50
    89.136.185.***
    Tot ce s-a restructurat până acum s-a distrus. A rămas, la urmă, învățământul.
    4
    55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.