O pledoarie pentru pace, din inimi de copil

O pledoarie pentru pace, din inimi de copil
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Joi, 16 noiembrie, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 25 Galați, și-au dat mâna pentru a promova un mesaj extrem de important, mai ales în contextul actual. Ieri, în curtea unității de învățământ gălățene, s-a marcat Săptămâna Educației Globale, proiect desfășurat în perioada 13-19 noiembrie 2023. Pentru câteva zeci de minute, activitatea în școală s-a întrerupt și curtea a răsunat de mesaje de pace transmise cu ocazia evenimentului. „Pace” a fost cuvântul de ordine ieri, în curtea Școlii 25 Galați, acolo unde elevii s-au așezat în șir și au scris mesajul cu corpurile lor.

Elevii au confecționat, din foi frumos colorate, porumbei, exprimându-și prin desen și culoare dorința de a fi pace în lume, demonstrând astfel că sunt alături de copiii din zonele afectate de război. „Este foarte frumos. Am avut baloane, am cântat și ne-am așezat în forma acestui cuvânt care, pentru mine, este plin de sens. Eu trăiesc doar în pace, dar știu că alți copii trăiesc în război și se tem mereu”, ne-a zis o fetiță care a participat la activitatea organizată de elevii din ciclul primar de la Școala Nr. 25 Galați.

Citit 1241 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2023 17:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro