Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 28 fac valuri de bine

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 28 fac valuri de bine
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

În luna martie, starea de bine a doamnelor trebuie sa fie la rang înalt, iar sufletele sǎ cânte pe armonii de generozitate. Acest îndemn se potriveşte şi acţiunilor întreprinse de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 28 din Galați, coordonaţi de prof. înv. primar Mihaela Teliceanu şi prof. înv. primar Camelia Dediu, care au mers în vizită la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sf. Spiridon". Elevii au încercat să aducă zâmbete pe chipurile rezidenţilor, oferindu-le un crâmpei de luminǎ, materializat în mărțișoare, flori și prăjituri. Totodată, ei au donat produse alimentare: ulei, orez, făină, mălai și paste.

Activitatea se pliazǎ principiilor promovate de Proiectul Educaţional Internaţional "EDUKEYS - VIAŢA LA POZITIV", ediţia a XI-a, prin care grupul de voluntari de la Şcoala Nr. 28 are oportunitatea de a face valuri de bine în comunitate şi de a îmbunǎtǎţi calitatea vieţii, prin crearea unor contexte de învǎţare și susținere a bunăstării generale, participând la activitǎţi de voluntariat specifice vârstei.

Doamnele pensionare, vizibil emoționate, au interacţionat cu cei mici, le-au oferit sfaturi înțelepte de viață și le-au mulțumit necontenit.

"Prin această activitate am încercat, pe de o parte, să aducem un strop de bucurie și o mângâiere persoanelor vârstnice aflate în acest așezământ, iar pe de altă parte, de a le dezvolta copiilor sentimentele de respect și de solidaritate, de a-i sensibiliza față de cazurile oamenilor în vârstă cărora le lipsește interacțiunea cu copiii și tinerii", ne-au spus doamnele profesoare.

"A fost o activitate de neuitat. Cel mai mult mi-a plǎcut cǎ am interacționat cu oameni în vârstă, bunicuţe mai puţin norocoase. E prima datǎ când particip la o acţiune de voluntariat adresatǎ unor vârstnici... A fost frumos!", ne-a împărtășit o elevă din clasa a IV-a D.

Citit 6490 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2024 07:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.