Şcoala fără cancelarie face performanţă

Şcoala fără cancelarie face performanţă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Într-o perioadă când auzim tot mai des de lipsa de implicare, condiții nefavorabile în învățământul românesc, vă aduc în atenție performanța unor elevi de la Școala Gimnazială Băneasa, județul Galați, la Concursul ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană 2024, desfășurat în 13 aprilie.

Eleva Denisa Violeta Apostol, din clasa a VII-a, a obținut 95 puncte (nota 9,50), premiul I la concursul menționat și calificarea la faza națională.

Cu 86 puncte a primit o binemeritată mențiune eleva Alexandra Ungureanu, din clasa a VIII-a.

Ungureanu_Alexandra.jpeg

Alexandra Ungureanu

Elevele Adelina Ioana Abaianeț, din clasa a VI-a (7,70) și Aurora Miron, din clasa a VII-a (7,60) merită aprecierea noastră.

În spatele acestor rezultate deosebite se află un coordonator, o tânără profesoară, domnișoara Mădălina Abaianeț, care face din profesia sa prilej de bucurie, motivație, aspirație spre valoare și performanță, iată!

Pentru că în aceeași zi a avut loc și concursul de Religie, au fost două eleve care au dorit să participe și la această disciplină, chiar dacă acest lucru a presupus doar o scurtă pauză.

Aurora Miron a obținut 9,20, iar Denisa Violeta Apostol, premianta noastră, a reușit și la această disciplină o frumoasă notă, 8,70. Un efort deosebit! Elevele au împărțit succesul cu profesoara lor, doamna Jeny Damian. Felicitări!Apostol_Denisa_Violeta_și_Miron_Aurora.jpeg

Aurora Miron și Denisa Violeta Apostol

Datorită unor lucrări de renovare la școala lor, elevii din ciclul gimnazial învață într-o veche școală din localitatea Roșcani, care a tânjit după chicotelile copiilor vreme de 22 ani. Locul pare desprins din poveste, noblețea clădirii înfruntând cu demnitate trecerea timpului. Profesorii nu au cancelarie, doar o catedră în curte, atunci când timpul permite acest lucru. Pauzele elevilor sunt împreună cu profesorii lor și asta contribuie la o comunicare bună și interacțiune. Modestia şi entuziasmul profesorilor de aici conduc elevii spre rezultate deosebite. Și, da... școala fără cancelarie face performanță!

A consemnat, cu bucurie, consilier școlar, Lidia Paladi

Citit 4638 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2024 12:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro