Examene la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Examene la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Începutul modulului V, ultimul din acest an școlar, a adus, pentru elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, emoții și stres, pentru că aceștia au susținut, rând pe rând, evaluările naționale. Săptămâna trecută, elevii de clasa a II-a și-au testat cunoștințele, pe 20 și 21 mai venind rândul celor de clasa a IV-a să răspundă corect la itemii propuși spre rezolvare în cadrul Evaluării Naționale. Joi, 23 mai, are loc proba la Limba maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Rezultatele elevilor la Evaluarea de la clasa a IV-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate părinților de către învățător. Săptămâna viitoare, va veni și rândul elevilor de clasa a VI-a să susțină Evaluarea Națională. Aceștia vor începe seria examenelor, pe 28 mai, cu proba la Limbă și comunicare, iar pe 29 mai își vor testa cunoștințele la Matematică și Ştiințe ale naturii. Nici la acest nivel notele primite de elevi nu vor fi trecute în catalog, nici făcute publice, rezultatele fiind comunicate părinților de către profesori.

În acest an școlar, Evaluarea Națională are loc în perioada 25-28 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. Proba la Limba română se va desfășura pe 25 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 27 iunie. Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 14 iunie 2024.

Citit 993 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 17:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro