Nava Liceului de Marină, plimbări cu elevii pe Dunăre. Burse și angajare după absolvire (FOTO și VIDEO)

Nava Liceului de Marină, plimbări cu elevii pe Dunăre. Burse și angajare după absolvire (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican" din Galați, cunoscut de toată lumea ca Liceul de Marină, a îmbrăcat, luni, 17 iunie 2024, haine de sărbătoare şi și-a deschis larg porțile pentru a primi oaspeți.

Evenimentul s-a desfășurat pentru a promova oferta educațională pentru școlile profesionale pentru anul școlar 2024-2025 și pentru a le face cunoscut elevilor și părinților parteneriatul dintre instituția de învățământ gălățeană și SC Navrom SA, firmă care susține învățământul profesional gălățean și oferă atât burse de studiu elevilor, cât și posibilitatea angajării imediat după absolvire.

Nava-școală "Steaua Polară", vedeta zilei

Liceul de Marină are de multă vreme în dotare o navă-școală pe care elevii, îndrumați de profesorii de specialitate, fac practică și sunt inițiați în meseria de marinar. Luni, în semn de sărbătoare, "Steaua Polară" a ridicat ancora și a pornit la o plimbare pe Dunăre, aducând bucurie în sufletul celor prezenți la momentul solemn, profesori, elevi și părinți, dar și reprezentanți ai Navrom. Astfel, 72 de elevi din județele Galați și Tulcea, profesori, părinți, reprezentanți ai ONG-ului "Tinerii și viitorul", alți 14 copii voluntari, precum și reprezentanți ai Navrom SA s-au bucurat de plimbarea cu nava-şcoală, admirând peisajul și aflând totodată ce înseamnă să fii elev la Liceul de Marină.

Burse, premii şi rechizite

"Vor fi vizite în școală, activități sportiv-marinărești pe terenul de sport și apoi plimbări pe Dunăre cu nava-şcoală. În prima etapă vor fi antrenați 60 de elevi și profesori externi și încercăm să-i adăugăm pe elevii noștri. În etapa a doua vor fi 30 de elevi externi, părinți și profesori din afară - circa 18 persoane - și-i vom avea în vedere pe elevii de la școala profesională. Prin activitatea de astăzi, dorim să promovăm parteneriatul liceului nostru cu Navrom, care aduce beneficii elevilor de la școala profesională. Aceştia vor beneficia de burse private lunare în valoare de 2.170 de lei pentru elevii de clasa a XI-a care doresc la terminarea studiilor să se angajeze la firma parteneră, premii lunare de 300 de lei pentru elevii fără absenţe și note foarte bune la obiectele de specialitate, pentru fiecare clasă de la profesională, precum și rechizite şi ghiozdane personalizate pentru cei ce vor fi boboci la toamnă. Elevii vor primi și echipamente de lucru și protecție, materiale pentru efectuarea practicii la ateliere, precum și bani pentru reparațiile curente și alimentarea cu combustibil a navei-şcoală în stagiile de practică și marșurile pe Dunăre. Cel mai important este faptul că din luna martie suntem acreditați de către Autoritatea Navală Română pentru cursurile de marinar", ne-a declarat profesoara Antoaneta Gabriela Costea, directoarea unității de învățământ.

Citit 3976 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2024 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.