Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, şcoală Apostolică, vocaţională, completă

Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, şcoală Apostolică, vocaţională, completă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Din acest an, Seminarul are şi clasa întâi, învăţământ de stat  * "Bobocii" de astăzi, misionarii de mâine

Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi-a redeschis larg porţile, la începutul acestei săptămâni, pentru cei 209 seminarişti, tineri care şi-au asumat răspunderea de a deveni mâine, în viitor, „pescari de oameni”. În premieră, între cei mari s-a aflat şi o grupă de şaisprezece „boboci” de clasa întâi, care nu se mai vedeau dintre cei mari, de flori, de fundiţe şi de emoţii.

Chemare cerească

Astfel, în ziua când le prăznuiam pe Sfânta Sofia ("Înţelepciune", din greacă) şi pe cele trei fiice ale sale - Pistis, Elpis şi Agapis (care corespund celor trei virtuţi creştine - "Credinţa", "Nădejdea", "Dragostea"), seminariştii au răspuns prezent la chemarea cerească a clopotului Bisericii Apostolului Andrei. Nu lipseau părintele director Costel Bulgaru, preoţii şi profesorii de aici. Împreună s-au bucurat de prezenţa şi binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos. Toată suflarea aflată în Biserica Seminarului Teologic - seminarişti, părinţi, bunici şi fraţi, preoţi şi profesori - a păşit în noul an şcolar cu rugăciune de mulţumire pentru cele prezente şi pentru cele viitoare.

Săli de clasă şi trapeză

S-au binecuvântat lucrările la noul corp de clădire. Astfel, după 104 ani de la înfiinţare, Seminarul Teologic gălăţean s-a îmbogăţit cu un nou corp de clădire, ce cuprinde săli de clasă, laboratoare, trapeza (cantina) şi bucătăria. "Această şcoală este acum o Şcoală Apostolică, completă, unde totul începe şi se sfârşeşte cu Dumnezeu. ˝Fără de Mine nu puteţi face nimic˝, ne atenţionează Mântuitorul şi noi toţi cei care ne regăsim aici, în Biserica Apostolului Andrei, ştim că fără Dumnezeu suntem nişte oameni neajutoraţi”, sublinia în cuvântul de învăţătură Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

Sfat pentru părinţi

Prima zi a anului de învăţământ 2012-2013 a fost prilej de binecuvântare şi de sfat nu numai pentru elevi, ci şi pentru părinţii acestora. Părinţii copiilor şi tinerilor de la Seminarul Teologic gălăţean au fost sfătuiţi de Arhiepiscopul nostru "să nu mai susţină cheltuieli exagerate cu telefoanele seminariştilor" sau cu alte cheltuieli care duc la pierderea de timp, la sustragerea atenţiei de la ore şi la diluarea procesului instructiv-educativ. "Sperăm că este providenţială aşezarea întâlnirii noastre în această zi. Mă refer şi la părinţii copiilor de clasa întâi, care - prin atitudinea lor - sperăm că vor deveni mărturisitori şi continuatori ai Apostolului Andrei. Sperăm ca toţi să fim urmaşii Înţelepciunii, ai Credinţei, Nădejdii şi mărturisirii Dragostei creştine", a spus Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

 

Citit 2772 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2012 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.