La Universitatea "Dunărea de Jos"/ Doctor Honoris Causa pentru un specialist în telemedicină

La Universitatea "Dunărea de Jos"/ Doctor Honoris Causa pentru un specialist în telemedicină

Foto: Daniela Bogdan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

La propunerea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa lui Philippe Louis Arbeille, profesor universitar doctor la Universitatea din Tours, Franţa, unul dintre cei mai renumiţi specialişti din domeniul ecografiei cardio-vasculare şi telemedicinei.
Arbeille este o somitate în domeniul Doppler, absolvent a doua facultăţi - cea de Ştiinţe a Universităţii din Poitiers, specializarea Fizică-Chimie şi cea de Medicină, din cadrul Universităţii din Tours. Are doctoratul în Fizica solidelor şi este specializat în Ultrasonologie medicală (Echografie Doppler). Din anul 1992, Arbeille este director al Unităţii de Medicină şi Fiziologie Spaţială a Universităţii din Tours. Tot el este responsabil al Unităţii de Echographie-Doppler, din cadrul Departamentului de Medicină Nucleară şi Ultrasunete de la Spitalul Universitar Trousseau-Tourssi, dar şi responsabil al Centrului Expert de Télé Echographie de la Spitalul Universitar Trousseau-Tours. Activitatea ştiinţifică de excepţie în domeniul utilizării ultrasunetelor îi este recunoscută şi în plan internaţional, el fiind reprezentantul Franţei în Comitetul pentru Siguranţa Medicală a Ultrasunetelor (1998-2007) şi membru fondator/ trezorier în cadrul Societăţii Africane Mediteraneene pentru Ultrasunete.

Cooperarea cu Universitatea „Dunărea de Jos”

Profesorul Philippe Arbeille a susţinut şi susţine o activitate de colaborare cu Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. În plus, în anul 2009, a pus bazele unui Serviciu integrat de teleecografie, printr-un contract încheiat între Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi şi Spitalul Universitar Trousseau-Tours.
„Universitatea noastră are deplină încredere că, acordându-i domnului Profesor Philippe Louis Arbeille înaltul titlu academic de doctor honoris causa, onorează o personalitate care, prin opera ştiinţifică şi cariera didactică de înaltă valoare, este un ilustru reprezentant al ştiinţei mondiale şi este onorată să integreze, printre membrii comunităţii sale academice, un asemenea coleg, profund ataşat unor idealuri înalte”, a spus în Laudatio, preşedintele Senatului Universităţii "Dunărea de Jos", Lucian Georgescu.

Citit 1128 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iulie 2014 18:54

1 comentariu

 • postat de Aurelia Ionescu Vineri, 11 Iulie 2014 18:49 89.137.221.*** Link la comentariu
  1
  1

  Tot respectful pentru ultimul DHC al Universitatii Dunarea de Jos la propunerea Facultatii de Medicina, unul dintre cei mai renumiti specialist in domeniul ecografiei cardio-vasculare si telemedicinei.Ingrijoratoare este insa pozitia ziarului fara astfel de momente parte din viata academica de la Dunare.Spun asta intrucat pe 27 iunie ati ignorant total decernarea unui titlu asemanator pentru Domnul profesor universitar doctor Vasile Burlui,, unul dintre cei mai reputați specialiști din domeniul proteticii dentare, vasta sa experiență fiind recunoscută Ia nivel național și internațional. Domnul profesor este „Doctor Honoris Causa” al Universității „Pro-Deo” Roma, Vatican din anul 1999.
  A primit numeroase distincții naționale și internaționale, printre care amintim premiul „C.I. Parhon” al Academiei Române, distincție de onoare și medalie primite de Ia Papa Benedict al XVI-lea, distincție primită de Ia Înalt Preafericitul Daniel. Domnul profesor universitar doctor Vasile Burlui a dezvoltat de-a lungul carierei sale profesionale concepte proprii, aducând contribuții de excepție în domeniile de excelență din cercetarea științifică din domeniul medicinei dentare. Preocupările pentru practica diferitelor specialități din cadrul medicinei dentare s-au concretizat în realizarea unor aparate și instrumente de concepție originală utilizate în prezent.
  Adevărat om de carte, domnul profesor s-a evidențiat atât în sfera profesională, medicală (director al Editurii Apollonia, funcție în care a condus editarea a peste 80 de titluri medicale, coordonator al Colegiului de redacție al revistei „Medicina stomatologică” editată Ia lași, editor șef Ia revistele: International Journal of Medical Dentistry, International Journal of Communication Research, International Journal of Human Voice, indexate în baze de date internaționale, membru al colegiilor de redacție ale revistelor „Actualități în stomatologie”, „Revista de stomatologie”), cât și în cea literară, ca poet (membru în Uniunea Scriitorilor 2012, autor a 8 volume de poezii, coordonator al Colegiului de redacție al revistei „Însemnări ieșene”).
  VL nu este la prima omisiune de varf, la capitolul rateuri putand trece si nerelatarea niciunua dintre evenimentele din seria ZILELE TG.BUJOR, a treia localitate ca importanta din judet.
  Acum puteti sa-mi stergeti comentariul,cum faceti de obicei cu ceea ce nu va convine.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.