La Universitatea "Dunărea de Jos"/ Doctor Honoris Causa pentru un specialist în telemedicină
Foto: Foto: Daniela Bogdan

La Universitatea "Dunărea de Jos"/ Doctor Honoris Causa pentru un specialist în telemedicină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La propunerea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa lui Philippe Louis Arbeille, profesor universitar doctor la Universitatea din Tours, Franţa, unul dintre cei mai renumiţi specialişti din domeniul ecografiei cardio-vasculare şi telemedicinei.

Arbeille este o somitate în domeniul Doppler, absolvent a doua facultăţi - cea de Ştiinţe a Universităţii din Poitiers, specializarea Fizică-Chimie şi cea de Medicină, din cadrul Universităţii din Tours. Are doctoratul în Fizica solidelor şi este specializat în Ultrasonologie medicală (Echografie Doppler). Din anul 1992, Arbeille este director al Unităţii de Medicină şi Fiziologie Spaţială a Universităţii din Tours. Tot el este responsabil al Unităţii de Echographie-Doppler, din cadrul Departamentului de Medicină Nucleară şi Ultrasunete de la Spitalul Universitar Trousseau-Tourssi, dar şi responsabil al Centrului Expert de Télé Echographie de la Spitalul Universitar Trousseau-Tours. Activitatea ştiinţifică de excepţie în domeniul utilizării ultrasunetelor îi este recunoscută şi în plan internaţional, el fiind reprezentantul Franţei în Comitetul pentru Siguranţa Medicală a Ultrasunetelor (1998-2007) şi membru fondator/ trezorier în cadrul Societăţii Africane Mediteraneene pentru Ultrasunete.

Cooperarea cu Universitatea „Dunărea de Jos”

Profesorul Philippe Arbeille a susţinut şi susţine o activitate de colaborare cu Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. În plus, în anul 2009, a pus bazele unui Serviciu integrat de teleecografie, printr-un contract încheiat între Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi şi Spitalul Universitar Trousseau-Tours.

„Universitatea noastră are deplină încredere că, acordându-i domnului Profesor Philippe Louis Arbeille înaltul titlu academic de doctor honoris causa, onorează o personalitate care, prin opera ştiinţifică şi cariera didactică de înaltă valoare, este un ilustru reprezentant al ştiinţei mondiale şi este onorată să integreze, printre membrii comunităţii sale academice, un asemenea coleg, profund ataşat unor idealuri înalte”, a spus în Laudatio, preşedintele Senatului Universităţii "Dunărea de Jos", Lucian Georgescu.

Citit 1348 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iulie 2014 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.