CATEDRA/ „Noi primim, prin ceea ce oferim”

CATEDRA/ „Noi primim, prin ceea ce oferim”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevii clasei a III-a B de la Şcoala Nr. 28, coordonaţi de mine, continuă şi anul acesta un proiect educativ care ne-a fost drag încă de la prima ediţie - "Noi primim, prin ceea ce dăruim", proiect înscris în calendarul Ministerului Educaţiei.

Dacă anul trecut, în prima ediţie, am realizat activităţile doar cu elevii şi părinţii clasei noastre, acum ni s-au alăturat şi colegii mai mari, de la clasa a VII-a A, coordonaţi de diriginta lor, Geanina Radu. Avem ca parteneri Asociaţia pentru Dezvoltare Socială, Educativă şi Culturală „Zâmbet de copil” şi Asociaţia Părinţilor Şcolii Gimnaziale Nr. 28. De asemenea, ne dorim să extindem proiectul şi la nivel interjudeţean, în sensul că vom crea o pagină de internet, iar partenerii noştri din şcoli din alte localităţi care se vor alătura acţiunilor noastre vor putea posta fotografii cu ceea ce au realizat ei.

Împreună cu elevii mei dornici să ajute, dar şi cu părinţii din partea cărora am primit o susţinere extraordinară, am organizat anul trecut un târg de obiecte create de copii, pe care le-am vândut, iar din banii astfel obţinuţi am dus cadouri elevilor nevoiaşi de la Şcoala Nr. 15, copiilor de la Centrul de plasament "Irene şi Stuart", pe care i-am invitat şi la pizza în oraş, dar şi elevilor de la Şcoala din I. C Brătianu. De Crăciun, am decis să-i ajutăm pe tinerii cu nevoi speciale de la Asociaţia "Dincolo de tăcere", cărora le-am cumpărat laptop, perdele şi covoare.

Anul acesta ne-am propus ca de 8 Martie să facem fericiţi bătrânii dintr-un azil, iar de Paşte şi de 1 Iunie vom aduce zâmbete pe feţele altor copii pentru care soarta nu a fost aşa darnică.

Ca şi anul trecut, proiectul se va încheia cu o acţiune prin care ne propunem să premiem solidaritatea, pentru că acesta este şi scopul nostru, să-i învăţăm să fie solidari cu semenii lor. Elevii vor redacta nişte eseuri în care vor explica ce i-a impresionat mai mult în activităţile desfăşurate sau vor realiza nişte desene. Premiile se vor acorda cu sprijinul Asociaţiei de Părinţi a Şcolii Nr. 28.

Citit 2602 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.