CATEDRA/ Povestea pâinii

CATEDRA/ Povestea pâinii
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Totul a decurs ca o poveste. Elevi ai claselor a X-a M, N şi D, de la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", au plecat vineri, 5 februarie, să descopere, în cadrul olimpiadelor, o afacere profitabilă de familie, la brutăria din Vânători, la domnul Jenică, acolo unde pâinea este pe gustul prințului Charles, fără aditivi alimentari, astfel încât speranța de viață să depășească 85 ani. Afacerea de familie numără acum peste 26 de angajați.

Patronul firmei ne-a spus povestea turtiţelor obţinute în familii, când nu se cunoştea drojdia de panificaţie şi nici beneficiile tehnologiei şi biochimiei, ajungând până la utilajele moderne de astăzi, automatizate, pentru pâine şi produse de patiserie şi cofetărie.

Acest mod de învăţare, în afara clasei, îmbină cunoştinţele teoretice cu cele aplicate în atelierele-şcoală şi cu  exemplul personal de a reuşi să conduci propria afacere în industria alimentară, în mediul rural, iar produsele să fie competitive cu cele din mediul urban.

La sfârşitul vizitei de documentare, copiii au savurat delicioasele prăjituri şi, mai ales, au fost încântaţi de  colacii certificaţi la OSIM, după ce au fost apreciaţi de către turişti belgieni.

În bibliotecă, am urmărit un film documentar pregătit de către elevii noştri, ajutaţi de către doamna bibliotecar Munteanu Cornelia.

Ne-au încântat ospitalitatea, deschiderea de a ne învăța şi de a colabora cu noi. Le mulţumim, îi felicităm şi le urăm mult succes în continuare!

Citit 2190 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.