Presa minorităţilor etnice din România, subiect de DEZBATERE, la ”Dunărea de Jos”

Presa minorităţilor etnice din România, subiect de DEZBATERE, la ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Facultatea de Litere, prin Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism, organizează, în intervalul 27-28 mai, Conferinţa “Cultura şi presa în spaţiul european”, având ca temă presa minorităţilor.

Ajunsă la a VIII-a ediţie, conferinţa profesorilor de la specializarea Jurnalism îşi propune să scoată în evidenţă modul în care presa minorităţilor etnice din România s-a aliniat la marile comandamente ale timpului, raportul dintre majoritate şi minoritate, marile teme naţionale reflectate în publicaţiile minorităţilor, dar şi portrete ale unor jurnalişti care şi-au declarat apartenenţa la o comunitate.

Deschiderea conferinţei va avea loc vineri, 27 mai, la ora 11,00, chiar în Sinagoga din Galaţi, iar a doua zi, oaspeţii vor pleca într-o vizită de documentare la Cahul.

Manifestarea se adresează cadrelor didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar, masteranzilor şi doctoranzilor, cercetătorilor ştiinţifici, bibliotecarilor, studenţilor, tuturor celor pasionaţi de istoria presei din ţara noastră.

Printre organizatori se numără Asociaţia Română de Istoria Presei, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova, Societatea de Ştiinţe Istorice din România, Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia).

Programul mai cuprinde prezentări de carte de specialitate de la Editura Tritonic, vizionarea documentarului "Prizonieri ai fericirii" - scenariul şi regia Andrei Dumbrăveanu, de la Universitatea de Stat din Moldova, şi o vizită la Comunitatea Elenă din Galaţi.

Citit 1630 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.