Concurs de meserii la "Simion Mehedinţi"

Concurs de meserii la "Simion Mehedinţi"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi" a fost gazda Concursului Interjudețean "Meseria, calea spre succes", concurs dedicat exclusiv elevilor cu cerinţe educaţionale speciale din şcolile de profil din ţară.

Totul a pornit printr-un proiect educaţional, iniţiat de un grup de cadre didactice din liceu, în care sunt partenere, deocamdată, 12 licee şi şcoli profesionale speciale din ţară. La prima ediţie a acestui concurs au participat 52 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale din cinci judeţe: Galaţi, Vrancea, Neamţ, Suceava şi Timiş. 

Acest concurs deschide numeroase oportunităţi elevilor: le oferă posibilitatea de a descoperi locuri şi şcoli noi, de a trăi experienţe interesante, de a lega prietenii şi de a întâlni persoane care lucrează în acelaşi domeniu de activitate.

Concursul s-a desfăşurat prin susţinerea unei probe practice pe şase domenii de activitate: Mecanică; Industrie textilă şi pielărie; Fabricarea produselor din lemn; Construcţii instalaţii şi lucrări publice; Estetica şi igiena corpului omenesc; Turism şi alimentaţie. Organizatorii au gândit desfăşurarea concursului ca pe o competiţie aplicată, destinată demonstraţiilor practice, prin care elevii să-și dovedească abilităţile profesionale, necesare fiecărei calificări. De subliniat că, indiferent dacă au obţinut sau nu premii, toţi elevii s-au bucurat de spiritul competiţiei şi şi-au manifestat dorinţa de a participa şi la alte evenimente de acest gen. 

Aşteptăm cu nerăbdare ediția a II-a, când ne dorim ca acest proiect să capete caracter naţional.

Citit 1318 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2017 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.