Luni, carte „Humanitas” împreună cu „Viaţa liberă”

Luni, carte „Humanitas” împreună cu „Viaţa liberă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Când sfânta crâşmă se închide”, de Lawrence Block *

Sunt zile negre pentru Matt Scudder, un fost poliţist care îşi împarte timpul între camera de hotel din Manhattan şi barurile din împrejurimi. Scudder îşi câştigă pâinea făcând servicii unor amici mai mult sau mai puţin dubioşi.

Într-o bună zi vine şi marea ocazie, dublă: un jaf armat şi o crimă. Aparent, cazurile nu au legătură. Dar, când se împletesc în mod bizar, ca într-un coşmar din delirul unui beţiv, Scudder e obligat să aleagă. La ce renuntă, la whisky sau la principii?

Lawrence Block, comparat nu o dată cu Raymond Chandler şi John D. MacDonald, a câştigat 16 premii pe trei continente, iar cărţile sale au fost traduse în peste 30 de limbi. Matt Scudder, eroul romanelor care alcătuiesc nucleul dur al operei lui Block, este unul dintre cei mai îndrăgiţi detectivi particulari din literatura actuală.

„Block este un scriitor desăvârşit, iar Matt Scudder este un exemplu perfect de erou literar cu dimensiune umană.” (Publishers Weekly) „Cine vrea literatură curată şi inteligentă, să-i citească pe Dashiell Hammett, James M. Cain şi Lawrence Block. Da, atât de bun este Block”. (Martin Cruz Smith) „Nu veţi întâlni aici eroi artificiali, dialoguri forţate sau accente false”. (The New York Times).

Romanul „Când sfânta crâşmă se închide”, de Lawrence Block, publicat la editura Humanitas, vă este oferit luni, împreună cu „Viaţa liberă”, pentru doar 8,5 lei.

Citit 1973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.